Στο Λουξεμβούργο για δύο ημέρες ο Ν. Κοτζιάς – Ολοι διερωτώνται «Τι θα δώσει αυτή την φορά;»

Στο Λουξεμβούργο για δύο ημέρες ο Ν. Κοτζιάς – Ολοι διερωτώνται «Τι θα δώσει αυτή την φορά;»

Στο Λουξεμβούργο θα βρεθεί για ένα διήμερο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έτσι ώστε να συμμετάσχει αφενός στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και αφετέρου στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Η αυριανή ημέρα, όμως, θα ξεκινήσει με πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι το οποίο θα λάβει χώρα στο περιθώριο του Συμβουλίου, κατόπιν ελληνικής πρότασης.

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα λάβει αρχικά μέρος στην κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., κατά την οποία θα συζητηθεί η εφαρμογή των πτυχών ασφάλειας και άμυνας της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ένωσης, αλλά και η συνεργασία Ε.Ε – ΝΑΤΟ. Στην ίδια συνάντηση θα εξετασθεί και η έως τώρα υλοποίηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ε.Ε..

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η Διεύρυνση και η Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία, καθώς και τα ζητήματα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και της Μετανάστευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολοι διερωτώνται τι θα δώσει μετά την Μακεδονία και την ΑΟΖ στην Αλβανία, αυτή την φορά. Την Θράκη; Το Αιγαίο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.