ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τον Σεπτέμβριο φεύγει από την Μόσχα ο Α.Φρυγανάς – Μέχρι τότε δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις με Ρωσία

Τον Σεπτέμβριο φεύγει από την Μόσχα ο Α.Φρυγανάς – Μέχρι τότε δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις με Ρωσία

Τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο Ελλάδα-Ρωσία δεν θα έχουν διπλωματικές σχέσεις αφού μέχρι τότε αναμένεται να έχει αποχωρήσει από την Μόσχα ο ανακληθείς Έλληνας πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο ελληνική διπλωματική πηγή.

Κατά την πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο, η ημερομηνία επιστροφής στην Ελλάδα του πρέσβη δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο πιθανότατα ο κ. Φρυγανάς να φύγει από τη Μόσχα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το Tass σημειώνει, επικαλούμενο άλλη ελληνική διπλωματική πηγή, πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να ανακαλέσει τον Έλληνα πρέσβη και να τον αντικαταστήσει με έναν νέο πρέσβη.

Ωστόσο, πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών την οποία επικαλείται το Sputnik, ανέφερε ότι «ο πρέσβης στη Ρωσία δεν ανακαλείται, αλλά υπάρχουν σχέδια αντικατάτασής του. Αν ο πρέσβης ανακαλείτο, το υπουργείο Εξωτερικών θα είχε ήδη αποστείλει σχετικό σημείωμα και το πρέσβης θα είχε ήδη φύγει».

Κατά την ίδια πηγή, η επερχόμενη αντικατάσταση του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα δεν είναι μια εχθρική κίνηση ενάντια στη Ρωσία και δεν συνδέεται με τις εντάσεις στις διμερείς σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Sputnik, o κ. Φρυγανάς αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, ενώ είναι άγνωστο πότε θα σταλεί νέος πρέσβης στη Μόσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.