ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1: Νίκη και μεγάλη πρόκριση για τον Δικέφαλο (βίντεο)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1: Νίκη και μεγάλη πρόκριση για τον Δικέφαλο (βίντεο)

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας! Εκτός της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι»!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Λάζαρου, Αραούχο, με τον Ολυμπιακό να μειώνει με τον Ταχτσίδη και να πιέζει στο τέλος για το γκολ της πρόκρισης χωρίς όμως να το βρει!

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα… δευτερόλεπτα του αγώνα, όμως η πρώτη τελική ήρθε για τον Ολυμπιακό, στο 3′, όταν ο Μιραλάς έκανε μια προσπάθεια από αριστερά, συνέκλινε και έκανε ένα σουτ που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Κούτρη στο 7′, το οποίο πέρασε ψηλά πάνω από το τέρμα του Μπάρκα.

Στο 12′ ήταν η σειρά του Μάριν να δοκιμάσει ένα πλασέ, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα. Στο 17′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πραγματικά καλή στιγμή, όταν από σέντρα του Ομάρ και διώξιμο του Βράνιες, ο Ανσαριφάρντ δοκίμασε ένα σουτ με τη μία μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε.

Πίεση Ολυμπιακού, το… γύρισε η ΑΕΚ

Στο 18′ ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ: ο Λόπες έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Κονέ δεν κατάφερε να πιάσει όπως θα ήθελε το σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια ο Προτό πρόλαβε τον Λιβάγια που προσπάθησε να αποκτήσει πλεονέκτημα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Προτό μπλόκαρε σταθερά. Ακολούθησε στο 24′ νέο σουτ του Κονέ, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα (στο 27′), ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, αφού ο Λόπες τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Χριστοδουλόπουλος. Η συγκεκριμένη κίνηση έφερε και αλλαγή στη διάταξη, από 3-4-3 σε 4-2-3-1, με τον Λάζαρο και τον Μπακασέτα να παίζουν στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μπακάκη να γίνεται αριστερός μπακ. Επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 41′, όταν ο Μασούντ -μετά από σέντρα και λάθος διώξιμο- έπιασε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, με το 0-0 είναι το αποτέλεσμα ημιχρόνου…

Κεφαλιά-οβίδα από Λάζαρο

Η πρώτη τελική στην επανάληψη ήταν ένα αρκετά μακρινό σουτ του Κονέ στο 48′, που πέρασε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά μετά ήταν ο Μπακάκης που δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως η κατάληξη ήταν η ίδια. Ωστόσο, στο 57′ η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Σε μια φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο του Λιβάγια, ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε τη μπάλα στον Μπακάκη, αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος που είχε κάνει κίνηση φορ, με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Προτό για το 1-0.

Μάλιστα, στο 64′ η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο, όταν έπειτα από σέντρα του Γκάλο ο Κονέ έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ανάγκασε τον Προτό σε εντυπωσιακή επέμβαση! Και στο επόμενο λεπτό, πάλι από σέντρα του Γκάλο, η μπάλα έφτασε στον Μασούντ στο πίσω δοκάρι, αλλά ο Ιρανός μόνος έκανε ένα σουτ που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

«Κεραυνός» από Αραούχο, απάντηση Ταχτσίδη!

Τελικά, το δεύτερο γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ το πέτυχε στο 73′ με έναν εκπληκτικό τρόπο. Ο Κονέ έκανε ένα βαθύ διώξιμο, ο Αραούχο κυνήγησε τη φάση, κοντρόλαρε με το στήθος και με ένα φανταστικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Προτό, κάνοντας το 2-0. Στο 78′ ήταν η σειρά του Μπακασέτα να δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά μετά, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση, ο Σιμόες έκανε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Προτό μπλόκαρε.

Όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης στο 83′, καθώς μείωσε το σκορ σε 2-1. Ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Ταχτσίδης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, στο 87΄οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμη μια σημαντική στιγμή, με τον Πάρντο να κάνει σέντρα από τα δεξιά, τον Τζούρτζεβιτς να πιάνει σκαστή κεφαλιά μέσα στην περιοχή και τον Μπάρκα να διώχνει σε κόρνερ! Στο 90′ ο Σέρβος απείλησε ξανά με ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος και την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση.


[Ανανέωση 21:31] Τέλος στο ματς! Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας! Εκτός της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι»!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Λάζαρου, Αραούχο, με τον Ολυμπιακό να μειώνει με τον Ταχτσίδη και να πιέζει στο τέλος για το γκολ της πρόκρισης χωρίς όμως να το βρει!

Και «όλε, όλε» από τους παίκτες της ΑΕΚ μπροστά στον κόσμο τους.


[Ανανέωση 21:18] 83′ ΓΚΟΟΛ 2-1 μειώνει ο Ολυμπιακός! Έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη ο Ταχτσίδης νίκησε στον αέρα τους πάντες κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Κίτρινη κάρτα στον Μιραλάς και στον Μπάρκα.

82′ Γύρισμα του Ομάρ από τα δεξιά έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί της ΑΕΚ.

80′ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Προτό έδιωξε ένα γύρισμα του Λάζαρου και στη συνέχεια μπλόκαρε το γυριστό του Σιμόες.


[Ανανέωση 21:09] 73′ Ο Αραούχο υποδέχτηκε άψογα τη μπάλα, ο Ρομαό έπεσε στο έδαφος και στη συνέχεια ο Αργεντινός με φοβερό σουτ νίκησε τον Προτό κάνοντας το 2-0 για την Ένωση. Κίτρινη κάρτα σε Αραούχο που έβγαλε τη φανέλα.

69′ Νέα αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πάρντο στη θέση του Μάριν.

67′ Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βγάλει αντίδραση. Η ΑΕΚ πατάει καλύτερα και δείχνει να ελέγχει το ματς.


[Ανανέωση 20:58] 65′ Αλλαγή και για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο αντί του Λιβάγια

65′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Οφόε στη θέση του Ζιλέ.

61′ Γύρισμα του Λάζαρου στον Λιβάγια, ο Ρομαό βγήκε σωστά πρώτος στη μπάλα και πήρε και το επιθετικό φάουλ.

Συστάσεις από τα μεγάφωνα για δύο καπνογόνα που άναψαν μετά το γκολ.

Σέντρα του Μπακάκη από τα δεξιά, ο Λάζαρος έπιασε ωραία κεφαλιά και νίκησε τον Προτό.!

57′ ΓΚΟΟΟΛ 1-0 Η ΑΕΚ!


[Ανανέωση 20:46] 52′ Σουτ του Μπακάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

52′ Αντεπίθεση για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια πέρασε κάθετα στον Σιμόες, όμως τον έκοψε ο Νικολάου.

48′ Ο Κονέ είχε χώρο έξω από την περιοχή, δεν σήκωσε όμως το κεφάλι του, έπιασε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.


[Ανανέωση 20:21] 45+1′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Παραμένει το 0-0 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

44′ Κίτρινη κάρτα στον Τσιγκρίνσκι για φάουλ στον Ανσαριφάρντ. Σωστή.

42′ Φωνές του Μασούντ για ένα φάουλ του Ζιλέ το οποίο δεν του δόθηκε έξω από την περιοχή. Το βρήκε ο μέσος του Ολυμπιακού, δεν το είδε ο Κομίνης.

Στην προηγούμενη φάση ο βοηθός έκανε λάθος και υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μάριν, ο οποίος καλυπτόταν.

41′ Τελική για την ΑΕΚ. Έπειτα από διώξιμο του Νικολάου, ο Μασούντ έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’την εστία.

39′ Η ΑΕΚ έχει ανέβει στο γήπεδο, όμως εχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν έχει απειλήσει ιδιαίτερα.


[Ανανέωση 20:10] 32′ Ένταση στους δύο πάγκους. Συστάσεις από Κομίνη. Ο Κομίνης σταμάτησε το παιχνίδι για ένα φάουλ του Λιβάγια στον Προτό. Δεν υπήρχε κάτι, ο Κροάτης δεν τον βρήκε.

30′ Φωνές του Μασούντ για ένα σπρώξιμο του Ρομαό στην περιοχή. Δεν υπάρχει κάτι.

28′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Λάζαρος αντί του Λόπες, που δεν μπορεί να συνεχίσει.

Ο Βράνιες κράτησε τον Μάριν μετά τη μεταξύ τους διεκδίκηση, ο Γερμανός του ζήτησε τα ρέστα και τα αίματα άναψαν. Σήκωσε Λάζαρο και Αραούχο για ζέσταμα ο Χιμένεθ.

24′ Ο Κονέ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, δοκίμασε σουτ με το αριστερό αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

22′ Ξαφνικό μακρινό σουτ του Μπακασέτα, μπλόκαρε ο Προτό.

18′ Απάντηση από την ΑΕΚ. Έπειτα από γύρισμα του Λόπες, η μπάλα έφτασε στον Κονέ που δεν μπόρεσε να πιάσει γεμάτα το σουτ αφού τον εμπόδισε ο Κούτρης.


[Ανανέωση 19:40] 6′ Δύο απανωτά φάουλ του Ανσαριφάρντ στον Βράνιες, προκάλεσαν τον εκνευρισμό της εξέδρας.

4′ Κράτημα του Ρομαό στον Λιβάγια στη μεσαία γραμμή, ο Κομίνης άφησε το ματς να συνεχιστεί.

3-5-2 παίζει τελικά η ΑΕΚ.


[Ανανέωση 19:30] Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Ο Σισέ δεν μπορεί να αγωνιστεί. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Ζιλέ και ο Ρομαό θα αγωνιστεί ως στόπερ με παρτενέρ τον Νικολάου.

Μίνι ένταση κατά την αποχώρηση των παικτών του Ολυμπιακού για τα αποδυτήρια.

Ο Σισέ μπαίνοντας στη φυσούνα τα άκουσε από δυο-τρεις οπαδούς της ΑΕΚ που βρίσκονταν δίπλα, τους απάντησε και τα αίματα άναψαν. Ευτυχώς με την άμεση επέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας η κατάσταση δεν ξέφυγε και όλα είναι ήρεμα.

Περίπου 20 λεπτά πριν τη σέντρα -κι ενώ η προσέλευση συνεχίζεται- στις εξέδρες βρίσκονται περισσότεροι από 17.000 φίλοι της ΑΕΚ.


Εκπλήξεις ξανά από τον Μανόλο Χιμένεθ στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ούτως ή άλλως ήταν το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδα, αλλά η αλήθεια είναι το ενδιαφέρον ανέβηκε στα ύψη μετά τη λευκή ισοπαλία του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα την απουσία του Όσκαρ Γκαρθία από τον πάγκο του Ολυμπιακού λόγω… σκωληκοειδίτιδας!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΚ, η οποία έχει να χάσει από τον Ολυμπιακό τον περσινό επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, δείχνει να έχει το πάνω χέρι, κυρίως μετά την εκτός έδρας νίκη που πέτυχε το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο, αλλά το 0-0 είναι ίσως το πιο επικίνδυνο αποτέλεσμα κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος από τη Δευτέρα προσπαθεί να πείσει τους παίκτες του ότι ο Ολυμπιακός σήμερα θα φανεί αλλαγμένος προς το καλύτερο.

Ο Ισπανός τεχνικός παρόλο που ο Λιβάγια μπήκε στην αποστολή την τελευταία στιγμή τον έχει στην ενδεκάδα, όπου επιστρέφει ο Λόπες μετά από καιρό, αλλά είναι στον πάγκο Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο με τον Γκάλον να προορίζεται για τη θέση του δεξιού… εξτρέμ!

Στον Ολυμπιακό ο Γκαρθία προσπάθησε με ψυχραιμία να διαχειριστεί το σοκ της ανατροπής στο ματς του πρωταθλήματος, ωστόσο ήρθε να προστεθεί και το σοκ της δική του απουσίας με τον τεχνικό των ερυθρόλευκων να οδηγείται στο νοσοκομείο αντί για το ΟΑΚΑ. Το πλάνο του πάντως δεν αλλάζει και ρίχνει στο χορτάρι του ΟΑΚΑ όλα του τα βαριά χαρτιά (Μάριν, Ανσαριφάρντ, Μιραλάς, Φορτούνης) ενώ ο νεαρός Νικολάου θα είναι ο παρτενέρ του Σισέ στο κέντρο της άμυνας.

Όσον αφορά την προϊστορία, αυτή είναι η 4η φορά που οι δύο ομάδες λύνουν τις διαφορές τους στο θεσμό του Κυπέλλου με τον πρώτο αγώνα να έχει λήξει ισόπαλος στην έδρα του Ολυμπιακού. Το 1988, το 2000 και το 2015 συνέβη αυτ. Το 2000 το πρώτο ματς ήταν 0-0 με την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση, ενώ τις άλλες δύο φορές το σκορ ήταν 1-1) με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει στο φινάλε.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ, Μασούντ, Μπακασέτας, Γκάλο, Λιβάια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.