ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων: «Δέχτηκα επίθεση από σκυλιά με εντολή του ιδιοκτήτη τους»

Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων: «Δέχτηκα επίθεση από σκυλιά με εντολή του ιδιοκτήτη τους»

Επίθεση από δύο άγρια σκυλιά, μετά από προτροπή των ιδιοκτητών τους καταγγέλλει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτριος Καβαδέλλας. Όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή που έστειλε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, από την αναίτια επίθεση που δέχτηκε έσπασε ο καρπός του αριστερού χεριού του και τραυματίστηκε στο γόνατο, ενώ τα όργανα της τάξης που έφτασαν στο σημείο που συνέβη το περιστατικό, έκαναν πλημμελώς τη δουλειά τους κι έδειξαν αδιαφορία.

Σύμφωνα με το βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. «Τις πρωινές ώρες και περί ώραν 05.00 πολίτες νεαρής ηλικίας 20-25 ετών που διασκέδαζαν επί της παραλίας του Π. Φαλήρου απέναντι από την κατοικία μου με μουσική σε πολύ υψηλό επίπεδο και αφού με αναγνώρισαν ως Βουλευτή όταν πήγα να δω τι συμβαίνει και άρχισα να φωτογραφίζω την παροχή ρεύματος, δύο εξ αυτών αφού μου επετέθησαν φραστικά και με κατονόμασαν λαγό του Λεβέντη, έδωσαν εντολή σε δύο σκύλους να μου επιτεθούν με την φράση “παρτον-παρτον τον λαγο”, οι οποίοι και μου επετέθησαν» αναφέρει στην επιστολή του ο Δημήτριος Καβαδέλλας και προσθέτει: «Ο δε πλέον εύσωμος με εδάγκωσε στο αριστερό γόνατο,ξεσκίζοντας μου τα ενδύματα και τραυματίζοντας με ελαφρά διότι αμύνθηκα αφαιρώντας φυτό από παρτέρι, οι δε δράστες μαζί με τον μεγαλύτερης ηλικίας ιδιοκτήτη των σκύλων που ήταν αρωγός-ρευματοδότης των οργανωτών με εχλεύαζαν, μου πετούσαν κλαδιά και κουτιά μπύρας και με απειλούσαν διά τα χειρότερα».

Ο βουλευτής της περιφέρειας του υπολοίπου Αττικής, κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης, η οποία για κάποια στιγμή είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όμως όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, οι δράστες όπως τονίζει ο κ. Δημήτριος Καβαδέλλας είχαν γίνει… καπνός.

«Στα όργανα που έφθασαν περί ώραν 05.30 αργοπορημένα και αφού οι δύο δράστες είχαν αποχωρήσει (αναγνωρίζω τον φόρτο εργασίας) υπέδειξα να ελέγξουν κατ’ ελάχιστον αν οι οργανωτές διαθέτουν άδεια, και μέχρι ποιαν ώραν διότι ρευματοδοτούμενοι από παροχή του Δήμου διέπραταν εκτός του αδικήματος της διατάραξης και το αδίκημα της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος εφόσον η άδεια έληγε νωρίτερα (που για να πείσω τα όργανα περί του αυτονόητου κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες). Οι οργανωτές εδήλωσαν στα όργανα ότι διαθέτουν άδεια προφορική!!! από τον Αντιδήμαρχο κ.Γιακόβλεφ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου».

Στη συνέχεια ο βουλευτής που έγινε ευρέως γνωστός, μετά τη φωτογραφία με την παρκαρισμένη του Πόρσε στο πάρκινγκ της Βουλής, αναφέρει στην επιστολή του προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έκαναν πλημμελώς τη δουλειά τους, ενώ χαρακτηρίζει ως αντεπαγγελματική τη συμπεριφορά του αξιωματικού που εκτελούσε βάρδια στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. «Τα όργανα που επελήφθησαν βαριεστημένα, δεν προέβησαν σε αυτεπάγγελτη μήνυση καθώς μου εδήλωσαν ότι ήδη έχουν σχολάσει και μου συνέστησαν να μην τους υποδεικνύω την δουλειά τους που κατά την γνώμη μου άσκησαν πλημμελώς.

Κατόπιν επιμονής μου ,μου εδήλωσαν ότι θα ελέγξουν εν καιρώ ,έχουν το νόμιμο δικαίωμα να το πράξουν σε βάθος εξαμήνου, αν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια και μέχρι ποιαν ώραν καλύπτει η συγκεκριμένη άδεια, όσον δε αφορά την διατάραξη μου εδήλωσαν ότι δεν διαθέτουν ντεσιμπελόμετρο και ότι η παραλία είναι δημόσιος χώρος. Μου συνέστησαν δε να μην προβώ σε μηνυτήριο αναφορά γιατί θα διωκόμουν και εγώ και θα κατέληγα στο αυτόφωρο. Για τους σκύλους χωρίς το προβλεπόμενο φίμωτρο; Ουδεμία ενέργεια».

Το επεισόδιο, όμως με το Βουλευτή όμως είχε και συνέχεια, καθώς όπως καταγγέλλει, βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με τα άγρια σκυλιά. «Tην επομένη διαπίστωσα ότι μου έλλειπε η βουλευτική μου ταυτότητα και θεώρησα πολύ πιθανόν να μου έπεσε κατά την επίθεση των σκύλων. Πήγα προσεκτικά στο σημείο όπου άρχισα να ψάχνω για την ταυτότητα. Τότε τα δύο ίδια σκυλιά που ευρίσκοντο σε κοντέινερ του Δήμου έπεσαν επάνω μου, μου έσκισαν το παντελόνι και μου έσπασαν τον αριστερό καρπό όπου πιθανόν να χρειαστεί εγχείρηση αποκατάστασης και ευτυχώς ο δράστης της χθεσινής επίθεσης που όπως αντελήφθην διαμένει στο κοντέινερ, τους έδωσε εντολή να σταματήσουν όπερ και εγένετο», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Αρχηγο της ΕΛΑΣ ο κ. Δημήτρης Καβαδέλλας, ενώ σε δηλώσεις του τονίζει: «Κάθε Σαββατοκύριακο στην παραλία του παλαιού Φαλήρου απέναντι από το σπίτι μου, διοργανώνονται πάρτι νεολαίας. Δεν ξέρω από ποια πανεπιστήμια κι αν όλοι οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές. Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου που πήγα εγώ για να δω τι συμβαίνει, υπήρχαν περίπου 250 άτομα, εκ των οποίων οι δύο μου επιτέθηκαν και έδωσαν εντολή στα σκυλιά να μου επιτεθούν. Το άτομο που μένει στο κοντέινερ δεν ξέρω για ποιο λόγο μένει εκεί και από ποιον έχει πάρει άδεια».

Μάλιστα ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, επισκέφτηκε δύο ημέρες μετά και το οικείο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.” Την Δευτέρα 4/7/16 ανεζήτησα τον κ.Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Παλαιού Φαλήρου, τον οποίο δεν μπόρεσα να συναντήσω. Στην επίσκεψη μου που πραγματοποιήθηκε στις 12:34 μ.μ στο γραφείο του διοικητού στο ισόγειο του κτιρίου η γραμματέας του μου ζήτησε να βγω έξω διότι ενοχλούσα. Όταν επανήλθα στις 12:36 μ.μ κάποιος έκλεισε την πόρτα δυνατά πίσω μου. Όλα τα ανωτέρω μου προκάλεσαν θλίψη κυρίως για την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τέλος της επιστολής του προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο κ. Δημήτριος Καβαδέλλας, αναλύει και τους λόγους που τον ανάγκασαν να απευθυνθεί στο πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας. «Προβαίνω σε αυτήν την αποστολή επιστολής διότι ανησυχώ πλέον σφόδρα για την ατομική μου ακεραιότητα. Σας γνωστοποιώ δε ότι προ μηνός διέρρηξαν την κατοικία μου και αφήρεσαν μόνον το κινητό μου τηλέφωνο, αγνοώντας επιδεικτικά αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας. Μετά παρέλευσιν ημερών, έθραυσαν το κρύσταλλο του Βουλευτικού μου αυτοκινήτου, παλαιότερα δε προ τετραμήνου στο Δήμο Διονύσου υπέστην σωματική βία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.