ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

H κυβέρνηση σχεδιάζει μείωση φόρων και αύξηση εισοδημάτων για να «παρηγορήσει» τους πολίτες για το… Μακεδονικό

H κυβέρνηση σχεδιάζει μείωση φόρων και αύξηση εισοδημάτων για να «παρηγορήσει» τους πολίτες για το… Μακεδονικό

Είναι σαφές ότι η προεκλογική περίοδος ουσιαστικά ξεκινάει από τώρα, είτε οι εκλογές γίνουν τον Μάιο του 2019 είτε εξαντληθεί η τετραετία καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσες αυξήσεις στους μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ενώ παράλληλα σχεδιάζει και μείωση του φόρου εισοδήματος που θα επιφέρει κέρδος για τους φορολογούμενους έως και 400 ευρώ τον χρόνο.

Φυσικά είναι μια προσπάθεια να αλλάξει το βαρύ κλίμα κατά της κυβέρνησης μετά τα όσα έγιναν στο Μακεδονικό ζήτημα και την υπογραφή εκχώρησης της Μακεδονίας όπως και των ιστορικών δικαιωμάτων της.

Θεωρούν στην κυβέρνηση ότι με λίγα ευρώ στην τσέπη του φορολογούμενου θα ξεχαστεί η επαίσχυντη αυτή συμφωνία.

Όλα αυτά θα προκύψουν με την διάθεση ενός αρκετά μεγάλου πακέτου ύψους 700.000.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί από το υπερπλεόνασμα του 2019.

Έτσι λοιπόν στην κυβέρνηση προσανατολίζονται να μειώσουν την εισφορά αλληλεγγύης δηλαδή να μειωθούν οι συντελεστές για τα εισοδήματα ως 30.000 ευρώ. Τότε μισθοί και συντάξεις αυτόματα θα αυξηθούν, καθώς η μηνιαία παρακράτηση θα μειωθεί.

Το βασικότερο όμως είναι η μείωση του φορολογικού συντελεστή στην κλίμακα φορολόγησης φυσικών προσώπων. Είναι κάτι το οποίο η κυβέρνηση διαρρέει εδώ και έξι μήνες τουλάχιστον, ότι ο συντελεστής θα μειωθεί από το 22% που είναι σήμερα στο 20% για τα εισοδήματα ως 20.000 ευρώ.

Η φοροελάφρυνση που θα προκύψει θα είναι της τάξης έως και 400 ευρώ για τους φορολογούμενους.

Και οι δύο παρεμβάσεις στη φορολογία έχουν σχεδιαστεί για το 2020, ωστόσο το επιτελείο της κυβέρνησης μελετά να τις φέρει νωρίτερα, το 2019, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν μέχρις ενός σημείου τις μειώσεις που θα υποστούν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο οι συνταξιούχοι, αλλά και τις απώλειες από τη μείωση του αφορολόγητου.

Βέβαια στην κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι στο τελευταίο Eurogroup δέχτηκαν την απαίτηση των δανειστών να κάνουν τους γνωστούς ελέγχους ανά τρίμηνο για τις επόμενες δεκαετίες…

Η χώρα θα σταματήσει να ελέγχεται όταν θα έχει αποπληρώσει το 75% των δανείων. Έχουμε πολλά χρόνια… κωπηλασίας μπροστά μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως οι κινήσεις αυτές ακόμα και σε επίπεδο ευχών, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις εκλογές που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς το πολύ εντός 15 μηνών και το κλίμα θα επιχειρηθεί να αντιστραφεί από τώρα αν και η κατάσταση πολιτικά είναι πλέον… μη αναστρέψιμος (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.