ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

Μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας

Για έμπρακτη στήριξη της νησιωτικότητας εκ μέρους της πολιτείας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά την απόφαση για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι «η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικότητας» και προανήγγειλε την εξίσωση του κόστους μετακίνησης.

Πρόκειται, όπως εξήγησε, για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα εφαρμοστεί για το 2018 και προγραμματίζεται να επεκταθεί και το 2019.

Η διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης, είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσής του… https://t.co/OOQl17tobT

Στο βίντεο, το οποίο συνοδεύει την ανάρτηση, γίνεται λόγος για μεταφορικό ισοδύναμο, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου σε 49 νησιά της χώρας και θα ωφελήσει τους μόνιμους κατοίκους, τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των συγκεκριμένων νησιών.

Ο προϋπολογισμός του μέτρου για το 2018 ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ και θα προβλέπεται ετήσια επιδότηση εισιτηρίων από 500 έως 1.000 ευρώ ανά οικογένεια.

Την ίδια ώρα, πάντως, αλαλούμ επικρατεί για τη διάρκεια ισχύος του μέτρου μείωσης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Λέρος).

Στο ΦΕΚ αναγράφεται ότι το μέτρο θα έχει ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2018, παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για επ’ αόριστον εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η αναγραφή της ημερομηνίας είναι καθαρά τυπική και ότι ισχύει κανονικά η δημόσια εξαγγελία του κ. Τσίπρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.