Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Ενωσης Πρώην Βουλευτών ο Πυλαρινός λόγω Σκοπιανού

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Ενωσης Πρώην Βουλευτών ο Πυλαρινός λόγω Σκοπιανού

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστας Πυλαρινός παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του προέδρου της Ένωσης τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, λόγω των αρνητικών εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και της πρόθεσης εκχώρησης της ιστορίας της Μακεδονίας από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο κ. Πυλαρινός ανέφερε ότι η παραίτησή του είναι μήνυμα οργής και αυτονόητη πράξη καθήκοντος ενός Έλληνα πολίτη για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε σφετεριστές –πλαστογράφους της ιστορίας.

«Σεβόμενος την αιματοβαμμένη από θυσίες ιστορία της Μακεδονίας μας, την τιμή και τους πενηντάχρονους αγώνες των Συναδέλφων μου, αρνούμαι να παρακολουθώ από την θέση του Προέδρου της Ένωσης την διαδικασία εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, σε σφετεριστές και πλαστογράφους της ιστορίας, οι οποίοι με μεθοδεύσεις επαίσχυντες και δόλιες, και τη στήριξη ανεύθυνων παραγόντων της διεθνούς σκηνής, συντηρούν ένα μακροχρόνιο, εις βάρος της Ελλάδος, επεκτατικό αλυτρωτισμό.

Η παραίτησή μου είναι μήνυμα οργής ενός Έλληνα πολίτη και αυτονόητη πράξη καθήκοντος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, εγκρίθηκε ομόφωνα καταδικαστικό ψήφισμα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο «Μακεδονικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.