ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έντονη κριτική των «53» σε Δ. Βίτσα για το προσφυγικό στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη κριτική των «53» σε Δ. Βίτσα για το προσφυγικό στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη κριτική ασκήθηκε αργά χθες το βράδυ στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, όπως δείχνουν τα πράγματα παρέλαβε τη σκυτάλη από το Γιάννη Μουζάλα όχι μόνο στα υπουργικά καθήκοντα αλλά και στην κριτική που διατυπώνει μερίδα στελεχών του κόμματος για την πολιτική του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεντρο της ηχηρής κριτικής που εισέπραξε ο Δημήτρης Βίτσας ήταν η γνωστοποίηση της απόφασής του, να φέρει μετά το Πάσχα νόμο. ώστε να εκδικάζονται πιο γρήγορα οι αιτήσεις ασύλου που καταθέτουν στις ελληνικές αρχές, πρόσφυγες και μετανάστες. Εκτός από την σύντμηση του χρόνου όμως εκείνο που δεν άρεσε ακόμα περισσότερο στους συντρόφους του Δ. Βίτσα ήταν το ότι ο νόμος θα συνιστά επί της ουσίας “κόφτη” για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, εκείνων που απορρίπτεται η αίτησή τους.

Στελέχη που ανήκουν στην τάση των 53+ όπως η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου αλλά και άλλοι “έβαλαν στο σημάδι” τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής. Υποστήριξαν ότι όχι μόνο δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα αλλά δεν υπάρχουν πρόνοιες και για άλλα σημαντικά ζητήματα όπως η επανένωση προσφυγικών οικογενειών και ικανοποιητική μεταφορά στην ενδοχώρα από τα νησιά των ευπαθών ομάδων.

Ο Δ. Βίτσας επιχείρησε να εξηγήσει ότι με την ταχύτερη εκδίκαση των αιτήσεων ασύλου θα μπορούν οι ελληνικές αρχές να επιστρέφουν στην Τουρκία περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες και έτσι θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής όπου λόγω του μεγάλου αριθμού φιλοξενούντων επικρατούν πολύ άσχημες συνθήκες

Οι σύντροφοί του που διαφωνούσαν πάντως δεν φάνηκε να πείθονται.

Στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο, μετά την ενημέρωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία αλλά κυρίως την ΠΓΔΜ, επαναβεβαιώθηκε ότι η Αθήνα επιμένει στην αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων για τα στοιχεία που θεωρεί αλυτρωτικά, αλλά και για την -έναντι όλων- χρήση του ονόματος. Ανησυχία για τις απειλές Καμμένου δε φαίνεται να υπάρχει καθώς η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι οι ΑΝΕΛ δε θα ρίξουν την κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρίτο θέμα συζήτησης ήταν η Συνταγματική Αναθεώρηση μα τα περισσότερα στελέχη να χαρακτηρίζουν “καλοδεχούμενη” την πρωτοβουλία της Φώφης αν και η συζήτηση αναμένεται να ανοίξει μετά την “έξοδο” από το Μνημόνιο. Η Κουμουνδούρου εκτιμά επίσης ότι με αφορμή τη συζήτηση για την αναθεώρηση φάνηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τις προοδευτικές συγκλίσεις και την ίδια ώρα ευθυγραμμίζεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.