ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ανάρτηση της τουρκικής σημαίας στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι ονειρεύεται ο Κεμάλ Ζεϊμπέκ

Όσο και κάποιοι κύκλοι στην Αθήνα προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη ότι η Τουρκία του Ερντογάν έχει μεταλλαχτεί σε μία νέας χώρα πιο δημοκρατική και πιο φιλελεύθεροι που σέβεται το διεθνές δίκαιο, όσο και πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στην Ελλάδα προσπαθούν μέσω της πολιτικής της ήπιας προσέγγισης να συμβάλουν στην επίλυση των διμερών διαφορών οι Τούρκοι δεν ξεχνάνε ποιος είναι ο τελικός τους στόχος.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα του υποψήφιου βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και απόστρατου συνταγματάρχη Ουμίτ Γιαλίμ να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι, την δόξα του Γιαλίμ φαίνεται να ζήλεψε ο Αρχηγός του κόμματος ο οποίος φιλοδοξεί να αποβιβαστεί αύριο στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η είδηση δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα Sabah, που φιλοξένησε δηλώσεις του προέδρου της νομαρχιακής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος στα Δίδυμα, την περιοχή απέναντι από τα δύο ακριτικά νησιά.

Όπως δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα, το Δημοκρατικό κόμμα θα διοργανώσει αρχικά εκδήλωση στα τουρκικά παράλια και ακολούθως «θα ξεκινήσουμε με σκάφη για τα νησιά μαζί με τον πρόεδρο του κόμματός μας για την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας.

Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε κανένα εμπόδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τοπικός κομματικός παράγοντας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα από το 2004…..

Η τοποθέτηση αυτή του Ζεϊμπέκ αποτελεί κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας. Φυσικά όλες αυτές οι ανακοινώσεις προθέσεων για αποβίβαση στα ελληνικά νησιά και ανάρτησης της τουρκικής σημαίας σε αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος της ρητορείας κάποιου υποψήφιου βουλευτή στα πλαίσια φυσικά των υπερβολών για την προσέλκυση ψηφοφόρων.

Όμως η υλοποίηση αυτών των απειλών από τον πρόεδρο ενός κόμματος ακόμα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου αναμφίβολα δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό μιας χώρας που επιδιώκει να γίνει μέλος της ΕΕ.

Από την άλλη πλευρά όμως αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία αφήνει δηλώσεις σαν και αυτές και πράξεις όπως η απόπειρα αποβίβασης του υποψήφιου βουλευτή στο Αγαθονήσι να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα ασκώντας πίεση στην ελληνική κυβέρνηση η οποία για κάθε ενδεχόμενο έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις αρμόδιες αρχές.

Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό για κάποιους καλοπροαίρετους που αρέσκονται στο να πιστεύουν στα ωραία λόγια των Τούρκων πολιτικών και επιχειρηματιών η νέα απόπειρα αποβίβασης στα ελληνικά νησιά είναι μία κλασική επιχείρηση ψυχολογικών επιχειρήσεων η οποία πιθανώς να καλυφτεί και τηλεοπτικά.

Εάν τελικά οι τουρκικές αρχές δεν αποτρέψουν αυτήν την απίστευτα προκλητική κίνηση του Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ τότε είτε θα συμφωνούν με το επιχείρημα του, είτε θα είναι ανίκανες να σταματήσουν μία προβοκάτσια με ενδεχομένως αρνητικές συνέπειες για την εικόνα της Τουρκίας.

Πάντως μέχρι στιγμής καμία νεώτερη πληροφορία για το θέμα δεν υπάρχει και το μόνο που απομένει είναι να δούμε είναι αν τελικά το τουρκικό κράτος είναι ανίκανο ή συμμέτοχο σε μία ακόμα πρόκληση έναντι της Ελλάδα και της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.