ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Φαρμακονήσι: “Άναψε” η “κόκκινη γραμμή”

Μετά την σύγκρουση (πρακτικά, εμβολισμός) του ελληνικού περιπολικού της Ακτοφυλακής από το τουρκικό σκάφος σήμερα τα ξημερώματα, επεισόδιο που αποκάλυψε το defencenet.gr, ενεργοποιήθηκε και η “κόκκινη γραμμή” μεταξύ των ηγεσιών των διοικήσεων Ακτοφυλακής των δύο χωρών.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, σημειώθηκε από τον Έλληνα αρχηγό της Ακτοφυλακής ότι “Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και δεν συμβάλουν στα μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών”.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό σκάφος έχει υποστεί σημαντική ζημιά από την σύγκρουση και αυτής της έκτασης το επεισόδιο είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Πέρα από το επεισόδιο, αυτό καθ’αυτό το ζήτημα είναι ότι οι Τούρκοι “ανεβάζουν στροφές” σε ότι αφορά το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι για τα οποία επισήμως, πέρα από τα Ίμια, δεν αναγνωρίζουν ότι είναι ελληνικά εδάφη.

Και αυτό είναι ένα θέμα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κρίση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που βιώσαμε τη νύχτα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.