ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σύλληψη 31χρονου Έλληνα για… εξαγωγή υλικού παιδική πορνογραφίας στις ΗΠΑ

Σύλληψη 31χρονου Έλληνα για… εξαγωγή υλικού παιδική πορνογραφίας στις ΗΠΑ

Στα χέρια της αστυνομίας Αττικής έπεσε ένας 31χρονος Έλληνας, ο οποίος τροφοδοτούσε την «άρρωστη» αγορά της παιδικής πορνογραφίας στις ΗΠΑ με υλικό.Η Δίωξη Ηλεκτρονικού ενημερώθηκε από τον αμερικανικό οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) για την εμπλοκή του 31χρονου άνδρα. Μετά τη σχετική εντολή της εισαγγελίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στην οικία του 31χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.