ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Αναζητούν «ξένη δύναμη» για την κλοπή από το ΥΠΕΣ των άκρως απόρρητων στοιχείων για τις εκλογές

Έρευνα προς κάθε κατεύθυνση - Η Ν.Κεραμέως μιλά για «φερόμενη διάρρηξη»

Αναζητούν «ξένη δύναμη» για την κλοπή από το ΥΠΕΣ των άκρως απόρρητων στοιχείων για τις εκλογές

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί μετά την αποκάλυψη ότι ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές σημειώθηκε διάρρηξη στο γραφείο του επικεφαλής της διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αρχές και οι έρευνες είναι προς κάθε κατεύθυνση χωρίς εξαίρεση πιθανότητας εμπλοκής ξένης δύναμης για στοιχεία εκλογικών καταλόγων.

Γιατί θα το έκανε αυτό μια ξένη δύναμη; Για να μπορεί να παρέμβει με κάποιο τρόπο στις εκλογές γιατί ένα “χακάρισμα” χρειάζεται στοιχεία ή για να μπορεί να αποδείξει ότι έχει γίνει νοθεία!

Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί θεωρούν ότι επιχειρείται “κουκούλωμα” όπως γίνεται και με τα Τέμπη.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απάντηση που έδωσε η Νίκη Κεραμέως – με μία μέρα καθυστέρηση και υπό το βάρος των αντιδράσεων – καθώς έκανε λόγο για «φερόμενη διάρρηξη».

Τι και αν οι φωτογραφίες του in.gr που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειχναν σπασμένη την κλειδαριά και σπασμένο το πλαίσιο της πόρτας του γραφείου του, η υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα.

Μάλιστα, έκανε σαν να μην υπήρχε και η κατάθεση του διευθυντή εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος κατήγγειλε τη διάρρηξη και εξέφρασε φόβους περί αντιγραφής ή αλλοίωσης σημαντικών δημόσιον εγγράφων.

Αλλά και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρει ότι «προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος». Η παρουσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δείχνει ότι υπάρχουν εύλογοι φόβοι για κλοπή ευαίσθητων δεδομένων από τους υπολογιστές, συνεπώς δεν πρόκειται για «φερόμενη διάρρηξη» όπως υποστηρίζει η Νίκη Κεραμέως, αλλά για σοβαρό περιστατικό.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ
Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ
Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ

Τι αναφέρουν ΕΛΑΣ και υπουργείο Εσωτερικών

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώνει ότι «σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει:

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.