ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Απομάκρυνση και ΕΔΕ για δασκάλα που έδειξε βίντεο με ομοφυλόφιλους σε σχολείο των βορείων προαστίων

Απομάκρυνση και ΕΔΕ για δασκάλα που έδειξε βίντεο με ομοφυλόφιλους σε σχολείο των βορείων προαστίων

Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί δασκάλα από δημοτικό σχολείο των βορείων προαστίων μετά από προβολή βίντεο με ομοφυλόφιλους στην τάξη της έκτης δημοτικού στην οποία δίδασκε. Ακόμα, έχει αποκαλυφθεί πως προέτρεπε παιδιά του ίδιου φύλου να φιλιούνται στο στόμα, δίδασκε πλέξιμο και γιόγκα και παραγκώνισε με δική της πρωτοβουλία το μάθημα των θρησκευτικών.

Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι των αντιδράσεων των γονιών εναντίον της όταν ζήτησε από τους μικρούς μαθητές της να αντιγράψουν από τον πίνακα στα τετράδια τους: «Η αγάπη δεν έχει «ταμπέλες». Ο καθένας μπορεί να επιλέγει το άλλο του μισό. Μπορεί να είναι ακόμα και συγγενείς». Όταν τα παιδιά έδειξαν στους γονείς τα τετράδια, οι γονείς έγιναν έξαλλοι ζητώντας την άμεση απομάκρυνση της από το σχολείο.

Απευθυνόμενοι στον διευθυντή του σχολείου εκείνος απέδωσε την ευθύνη για την επιλογή και τοποθέτηση της στο σχολείο στον σύλλογο διδασκόντων, ενώ η επιστολή διαμαρτυρίας που συνυπέγραψαν δεν έτυχε της υποστήριξης ούτε του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάλεσε την «δασκάλα» την ίδια ημέρα σε προφορικές εξηγήσεις. Η ίδια αρνήθηκε τα πάντα, προφανώς οι προφορικές εξηγήσεις τις οποίες έδωσε δεν έπεισαν και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, με ενέργειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, η δασκάλα Α.Κ. απαλλάχθηκε από τα διδακτικά της καθήκοντα και απομακρύνθηκε εντελώς από το σχολικό περιβάλλον, καθώς κρίθηκε ότι μέχρι να διερευνηθούν οι καταγγελίες των γονιών του συγκεκριμένου σχολείου, δεν μπορεί να βρίσκεται σε επαφή με παιδιά.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Διευθυντή Σπουδών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διενεργείται ΕΔΕ με την οποία διερευνώνται όλες οι καταγγελίες και αναφορές των γονιών. Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς οι οποίοι έχουν συνυπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας κατά της δασκάλας καλούνται να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες τους, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η ΕΔΕ θα συνταχθεί και το σχετικό πόρισμα.

«Η δασκάλα έχει φύγει από την τάξη. Είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και μέχρι να διερευνηθεί το θέμα έπρεπε να αποφύγουμε οποιαδήποτε επαφή της με το σχολικό περιβάλλον για να διασφαλίσουμε και τα παιδιά» εξηγούν στελέχη από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι «η ψυχική υγεία και η ασφάλεια των παιδιών είναι η κύρια και πρώτη μέριμνα μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ΕΔΕ διενεργεί διευθυντής δημοτικού σχολείου του δήμου Ηρακλείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.