ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Άνδρες αφήστε τις βαριές δουλειές» – Κατά 18% μεγαλύτερος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου

«Άνδρες αφήστε τις βαριές δουλειές» – Κατά 18% μεγαλύτερος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου

Περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, έχουν οι άνδρες που ασκούν μια άκρως κουραστική για το σώμα εργασία σε σύγκριση με αυτούς, που η απασχόλησή τους καταπονεί το σώμα λιγότερο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας καινούριας παγκόσμιας έρευνας, τα οποία δεν ισχύουν ωστόσο και για τις γυναίκες.

Η σωματική αδράνεια θεωρείται παράγων κινδύνου για διάφορες παθήσεις, γι’ αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να ασκούνται τουλάχιστον για 30 λεπτά τη μέρα. Όμως το παράδοξο είναι ότι αυτό ισχύει για τον ελεύθερο χρόνο, αλλά όχι για την εργασία, καθώς όσο περισσότερη σωματική κούραση συνεπάγεται η δουλειά κάποιου, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, τόσο κινδυνεύει να πεθάνει πρόωρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Πίτερ Κένεν του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου VU του ‘Αμστερνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό αθλητιατρικό περιοδικό “The British Journal of Sports Medicine”, αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) όλες τις έως τώρα δημοσιευμένες έρευνες πάνω στη σχέση ανάμεσα στην επαγγελματική σωματική δραστηριότητα και στη θνησιμότητα. Συνολικά εξετάσθηκαν 17 μελέτες που αφορούσαν σχεδόν 194.000 άτομα.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι άνδρες που κουράζονται σωματικά στο επάγγελμά τους, έχουν κατά μέσο όρο 18% υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και αυτό άσχετα με το πόσο ασκούνται σωματικά στον ελεύθερο χρόνο τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιέργως, όχι μόνο δεν διαπιστώθηκε αντίστοιχη συσχέτιση στις γυναίκες, αλλά φαίνεται να ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή το κουραστικό σωματικά επάγγελμα τείνει να προσθέσει χρόνια ζωής σε μια γυναίκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.