ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι (ανανέωση)

Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι (ανανέωση)

Σε συνέχεια της χθεσινής αυξημένης πτητικής δραστηριότητας (σε συνδυασμό με παραβίαση 21 φορές των εναέριων συνόρων της χώρας μας), σήμερα μαχητικά αεροσκάφη της γειτονικής χώρας προχώρησαν, για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, σε υπερπτήση πάνω από κατοικημένο ελληνικό έδαφος, αυτή τη φορά το Αγαθονήσι. 

Σε συνέχεια της χθεσινής αυξημένης πτητικής δραστηριότητας (σε συνδυασμό με παραβίαση 21 φορές των εναέριων συνόρων της χώρας μας) σήμερα μαχητικά αεροσκάφη της γειτονικής χώρας προχώρησαν σε υπερπτήση, για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, πάνω από κατοικημένο ελληνικό έδαφος, αυτή τη φορά το Αγαθονήσι. 

Στις 16:01 τέσσερα (4) τουρκικά F-4 εξερχόμενα του FIR Αθηνών εκτέλεσαν υπερπτήση άνωθεν του Αγαθονησίου στο 3500 πόδια.

Ο σχηματισμός των μαχητικών της Τουρκίας αποτελείτο συνολικά από οχτώ (8) αεροσκάφη, τέσσερα (4) F-4 και τέσσερα (4) F-16.

Τα αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 15:36 από την ευρύτερη περιοχή νοτίως της Λέσβου.

Οι τουρκικά μαχητικά για άλλη μία φορά αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

(ανανέωση 20.12) Συνολικά κατά την σημερινή ημέρα, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 11 παραβιάσεις του ΕΕΧ, 2 παραβάσεις του FIR από σύνολο 16 μαχητικών και 3 από τις παραβιάσεις εξελίχθηκαν σε εμπλοκές όταν τα τουρκικά μαχητικά αρνήθηκαν να αποχωρήσουν. Ολες οι παραβιάσεις και οι εμπλοκές έγιναν στον κεντρικό και βόρειο τομέα.

Είναι προφανές πως η Άγκυρα έχει σκοπό να κλιμακώσει την προκλητική της στάση και έτσι να φτάσουμε σε δέκα περίπου μέρες στην άσκηση EGEMEN κατά την οποία μάλλον και θα κορυφωθούν οι προκλήσεις και οι προσπάθειες έμπρακτης αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.