ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανδρέας Βγενόπουλος: Έχασε μετά θάνατον τη δικαστική διαμάχη με την Κυπριακή Δημοκρατία-Διεκδικούσε 800εκατ. ευρώ

Ανδρέας Βγενόπουλος: Έχασε μετά θάνατον τη δικαστική διαμάχη με την Κυπριακή Δημοκρατία-Διεκδικούσε 800εκατ. ευρώ

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και MIG ολοκληρώθηκε χθες στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο των Παρισίων μετά από 4 χρόνια.

Η Κυπριακή Δημοκρατία κέρδισε τη δίκη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και της MIG που διεκδικούσαν 1,2 δισ. ευρώ.

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο των Παρισίων απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Βγενόπουλου και άλλων αιτητών και επιπλέον επιδίκασε 5 εκατ. ευρώ υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα έξοδα της δίκης. Η απόφαση αριθμεί 364 σελίδες.

Η δικαστική διαμάχη στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο των Παρισίων, (International Centre For Settlements of Investment Disputes ­ ICSID) βρισκόταν σε εξέλιξη πέραν των τεσσάρων ετών. Η Κυπριακή Δημοκρατία κατηγορείτο από την MIG και άλλα 18 νομικά και φυσικά πρόσωπα ότι με λάθη και παραλείψεις της οδήγησε στην καταστροφή την Λαϊκή Τράπεζα οδηγώντας στο τέλος και στο κλείσιμο της. Η MIG διεκδικούσε περίπου 800 εκατ., ευρώ ενώ τα υπόλοιπο των 400 εκατ. ευρώ τα διεκδικούσαν φυσικά πρόσωπα και άλλες νομικές οντότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσφυγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκόταν ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2013. O Αντρέας Βγενόπουλος θεωρούσε πως οι λανθασμένοι χειρισμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν αυτοί που οδήγησαν σε πορεία καταστροφής και τελικά κλείσιμο της Marfin Laiki. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν εφεσιβάλλεται και δεσμεύει τα μέρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.