ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ν.Μπακογιάννη στην Hurriyet: “Μην περνάτε ξυστά επάνω από τις στέγες των σπιτιών στο Αγαθονήσι”!

To γνωστό ανέκδοτο με τον Χότζα, που περίμενε από αυτόν που τον έδερνε, “Να κουραστεί, να ιδρώσει, να κρυώσει, να πάθει πνευμονία και να πεθάνει” θυμίζουν οι ελληνικές θέσεις για τις παραβιάσεις των ελληνικών εναέριων συνόρων και τους εικονικούς βομβαρδισμούς ελληνικών κατοικημένων περιοχών από τα τουρκικά μαχητικά. «Οι πτήσεις 300 μέτρα πάνω από τις σκεπές των σπιτιών στο Αγαθονήσι δεν θα αλλάξουν ούτε το καθεστώς στο Αιγαίο, ούτε θα αποδείξουν την ορθότητα των τουρκικών ισχυρισμών» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών. Άρα, σε ελεύθερη μετάφραση, “όσο και αν μας δέρνετε απλώς θα κουραστείτε και θα ιδρώσετε”…

To γνωστό ανέκδοτο με τον Χότζα, που περίμενε
από αυτόν που τον έδερνε, “Να κουραστεί, να ιδρώσει, να κρυώσει, να
πάθει πνευμονία και να πεθάνει” θυμίζουν οι ελληνικές θέσεις για τις
παραβιάσεις των ελληνικών εναέριων συνόρων και τους εικονικούς
βομβαρδισμούς ελληνικών κατοικημένων περιοχών από τα τουρκικά μαχητικά.

 Οι θέσεις αυτές εκφράστηκαν με σχετική συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, όπου η Ελληνίδα αρμόδια για την εξωτερική πολιτική της χώρας σημειώνει ότι “Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά αποτελούν άσκοπες προκλήσεις που δεν θα αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο». Η Ν.Μπακογιάννη αναφέρθηκε ακόμα στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει: «Οι πτήσεις 300 μέτρα πάνω από τις σκεπές των σπιτιών στο Αγαθονήσι δεν θα αλλάξουν ούτε το καθεστώς στο Αιγαίο, ούτε θα αποδείξουν την ορθότητα των τουρκικών ισχυρισμών» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών. Άρα, σε ελεύθερη μετάφραση, “όσο και αν μας δέρνετε απλώς θα κουραστείτε και θα ιδρώσετε”…

«Αυτό απλώς προκαλεί άσκοπα την Ελλάδα», πρόσθεσε. Τις συνέπειες αυτής της πρόκλησης τις αφήνουμε να αιωρούνται… 

Αναφερόμενη στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η Ν.Μπακογιάννη σημείωσε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη συζήτηση που εξελίσσεται στην Τουρκία και υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Σχολής ωφελεί την Τουρκία.

«Πολλοί στην Ευρώπη και την Αμερική πιστεύουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστά σημαντική αξία για την Τουρκία, είναι ένας θεσμός που υποστήριξε σταθερά τον ευρωπαϊκό στόχο της Τουρκίας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Τουρκίας στον κόσμο», είπε η Ελληνίδα υπουργός και τόνισε ότι «η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα ερμηνευθεί σε όλο τον κόσμο ως απόδειξη της πίστης της Τουρκίας στο δρόμο για την Ευρώπη».

Αναφερόμενη στο πρωτόκολλο της Αγκυρας, με το οποίο η Τουρκία έχει δεσμευθεί για να επιτρέψει τη χρήση των λιμανιών της από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, η Ν.Μπακογιάννη είπε ότι η τήρηση των συμφωνιών είναι μία από τις σημαντικότερες αρχές της Ευρώπης, και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμα αρκετός καιρός για να εκπληρώσει η Τουρκία τις υποχρεώσεις της».

Μιλώντας τέλος για την πρόσκληση να επισκεφθεί την Αγκυρα δήλωσε ότι εξετάζεται ο καταλληλότερος χρόνο για την επίσκεψή της στην Τουρκία. «Είμαι πεπεισμένη ότι οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να διακόψουν ποτέ τις συνομιλίες ακόμα και στα θέματα που δεν μπορούν να συμφωνήσουν», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.