Το Κρεμλίνο βλέπει πανδημία και μέτρα μέχρι το 2024

Το Κρεμλίνο βλέπει πανδημία και μέτρα μέχρι το 2024

Άλλα λέει το Κρεμλίνο και άλλα ο Φάουτσι και οι δυτικοί «ειδικοί». Ενώ λοιπόν την δύση καλλιεργείται η προσδοκία για πέρας την πανδημίας μέσα στο 2022 στην Ρωσία αποφασίζουν για παράταση των μέτρων έως το 2024.

Η απόφαση της Ρωσίας να παρατείνει τα μέτρα πρόληψης του Covid-19 της χώρας έως το 2024 ελήφθη επειδή οι αρχές δεν βλέπουν «τέλος» στην πανδημία, η οποία αυτή τη στιγμή σκοτώνει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους την ημέρα στη χώρα.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να ακυρωθούν νωρίτερα εάν αλλάξει σημαντικά η επιδημιολογική κατάσταση, όμως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει.

«Στην αρχή πιστεύαμε ότι η πανδημία θα τελειώσει σε έξι μήνες έως ένα χρόνο, αλλά τώρα βλέπουμε ότι κάναμε λάθος στους υπολογισμούς μας», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους πριν από λίγο. « Συμπληρώσαμε δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται το τέλος».

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο ιός αυτή τη στιγμή καλπάζει σε όλη την Ευρώπη, επομένως είναι απαραίτητο να διατηρηθούν τα μέτρα σε ισχύ.

Η αρμόδια υπηρεσία αντιμετώπισης του Covid-19 της Ρωσίας αποκάλυψε ότι 1.247 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό για ημερήσιους θανάτους. Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς υψηλότερος, λόγω του τρόπου με τον οποίο καταγράφονται οι θάνατοι, με τον μηνιαίο απολογισμό «πλεονάζοντος αριθμού θανάτων» της Ρωσίας να θεωρείται καλύτερος δείκτης.

Την περασμένη εβδομάδα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Tatyana Golikova αποκάλυψε ότι η Ρωσία σύντομα θα εφαρμόσει μερικούς από τους πιο σκληρούς περιορισμούς στον κόσμο για τον Covid-19. Από την 1η Φεβρουαρίου 2022, όσοι ζουν στη Ρωσία θα χρειάζονται έναν κωδικό QR για να εισέλθουν σε καταστήματα, πολιτιστικούς χώρους και καφετέριες. Οι κωδικοί QR δημιουργούνται όταν κάποιος εμβολιάζεται κατά του Covid-19 ή όταν κάποιος αναρρώνει από τον ιό.

Οι νέοι κανόνες δημιουργήθηκαν με σκοπό να ενθαρρύνουν τους Ρώσους να εμβολιαστούν. Ενώ τα επίπεδα εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά, το ποσοστό όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.