ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κουρτς: Η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων προτεραιότητα για την αυστριακή προεδρία

Κουρτς: Η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων προτεραιότητα για την αυστριακή προεδρία

Τις προτεραιότητες της επικείμενης αυστριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιγράφει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Σεμπάστιαν Κουρτς. 0 31χρονος καγκελάριος ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητα για τη Βιέννη είναι η ασφάλεια των συνόρων και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα διστάσει να προτείνει νέα «τείχη».

«Το κλείσιμο του διαδρόμου των Βαλκανίων ήταν επιτυχημένο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τη στήριξη της Γερμανίας, της Γαλλίας ή άλλων μεγάλων χωρών» λέει αναφερόμενος στην στάση της χώρας του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και προσθέτει: «Πιστεύω ότι εάν υπάρχει αρκετή πολιτική βούληση και ισχύς, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουν πράγματα…να γίνει προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.».

Σχολιάζει πως η Ε.Ε. «σπατάλησε χρόνο» στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να μετατεθεί η συζήτηση από το θέμα της κατανομής των προσφύγων σε εκείνο των συνοριακών ελέγχων. Εκφράζει δε την εκτίμηση ότι και η Γερμανία έχει αλλάξει στάση σε αυτό το μέτωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουρτς ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Ιούνιο στην Αυστρία. Και αυτό, όπως σχολιάζουν οι FT, αποτελεί ακόμη μία ένδειξη της πρόθεσής του να αλλάξει την ατζέντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.