ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισπανία: Θα προχωρήσει η πώληση 400 βομβών στη Σαουδική Αραβία

Ισπανία: Θα προχωρήσει η πώληση 400 βομβών στη Σαουδική Αραβία

Σε πώληση 400 βομβών κατευθυνόμενων με λέιζερ θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Ισπανίας στη Σαουδική Αραβία, σύμβαση που είχε αποφασίσει να παγώσει την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του σαουδαραβικού ρόλου στον πόλεμο στην Υεμένη, έγραψε η εφημερίδα «El Periodico» την Τετάρτη επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Το υπουργείο Άμυνας στη Μαδρίτη απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Κατά το ρεπορτάζ, το υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε το σουνιτικό βασίλειο του Κόλπου ότι η Ισπανία θα προχωρήσει στην εκτέλεση της σύμβασης.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, το Ριάντ απείλησε να ακυρώσει μια άλλη διμερή σύμβαση ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ για την αγορά πολεμικών πλοίων εάν δεν προχωρούσε η πώληση των βομβών.

Η Διεθνής Αμνηστία και άλλες οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τις πωλήσεις όπλων από κράτη της Δύσης στη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους τους, που ενεπλάκησαν το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελευταία φάση της ένοπλης σύρραξης στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους και έχει φέρει 8,4 εκατομμύρια άλλους στα πρόθυρα λιμού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Υεμένη τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση του κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.