ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αρνείται η Λιβύη την πρόταση της ΕΕ – Όχι στα κέντρα μεταναστών στο έδαφός της

Αρνείται η Λιβύη την πρόταση της ΕΕ – Όχι στα κέντρα μεταναστών στο έδαφός της

«Όχι» στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταστήσει κέντρα υποδοχής μεταναστών στη Λιβύη αποφάσισε η κυβέρνηση της Τρίπολης. Η απόφασή της δεν θα επηρεαστεί από τα οικονομικά κίνητρα των Βρυξελλών.

Η επίσημη απόρριψη έγινε δια στόματος του πρωθυπουργού της Λιβύης, Φαγιέζ αλ-Σαράζ και θεωρείται πλήγμα ιδιαίτερα για την Ιταλία, που θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στο λιβυκό καθεστώς.

Τον Ιούνιο, η Ιταλία, μετά και την αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα, πρότεινε τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών από την Αφρική, θεωρώντας ότι η πρόταση θα μπορούσα να λειτουργήσει ενωτικά στη διχασμένη ως προς το μεταναστευτικό Ευρώπη.

«Δεν θα φιλοξενήσουμε παράνομους μετανάστες που δεν θέλει η Ευρώπη»

Μιλώντας στη γερμανική Bild, ο πρωθυπουργός της Λιβύης δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με την Ευρώπη που θέλει να φιλοξενήσουμε παράνομους μετανάστες που η ίδια δεν θέλει να δεχθεί».

Επίσης, ο πρωθυπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι άνδρες του λιμενικού πυροβόλησαν ακτιβιστές που προσπαθούσαν να διασώσουν μετανάστες.

«Σώζουμε εκατοντάδες ανθρώπους από την ακτή της Λιβύης καθημερινά – τα πλοία μας είναι συνεχώς σε κίνηση» είπε, προσθέτοντας ότι η Λιβύη έχει καταυλισμούς, που όμως δεν λειτουργούν ως ευρωπαϊκά hotspots που θα εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να εκπαιδεύσουν την ακτοφυλακή της Λιβύης, παρέχοντας τεχνογνωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.