ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΕΞ Πολωνίας: «Η Γερμανία μας οφείλει πάνω από 1 τρισ. δολάρια ως αποζημίωση για τα εγκλήματά της στον Β΄ΠΠ»

ΥΠΕΞ Πολωνίας: «Η Γερμανία μας οφείλει πάνω από 1 τρισ. δολάρια ως αποζημίωση για τα εγκλήματά της στον Β΄ΠΠ»

Ο Βιτόλντ Βαστσικόφσκι υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, της πρώτης χώρας που εισέβαλαν τα γερμανικά στρατεύματα δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει στη χώρα του ως αποζημίωση «πάνω από ένα τρισ. δολάρια ως αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστη κατά ττην διάρκεια του Β΄ΠΠ»!

Η Πολωνία υπέστη συνολικές ζημιές περίπου 3 τρισ. δολ, αλλά από την γερμανική εισβολή και κατοχή, χωρίς να υπολογιστούν οι ανθρώπινες απώλειες η ζημιά της χώρας υπολογίστηκε από την πολωνική κυβέρνηση πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Μιλώντας σε πολωνικό ραδιόφωνο, ο κ. Βαστσικόφσκι ανέφερε πως «Θα πρέπει να γίνουν πολύ σοβαρές συζητήσεις με τη Γερμανία, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών επισκιάστηκαν από την εισβολή του 1939 και μετά τη λήξη του πολέμου έμειναν πολλά θέματα άλυτα. Η ζημιές της γερμανικής εισβολής υπερβαίνουν το ένα τρισ. δολάρια».

Ο δε υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Άντονι Ματσιέρεβιτς, κατηγόρησε ευθέως τους Ευρωπαίους ότι επιχείρησαν να σβήσουν από την ιστορία και τη μνήμη τα δεινά που υπέστησαν οι Πολωνοί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας απέρριψε το δημοψήφισμα του 1953, της τότε κομμουνιστικής κυβέρνησης, η οποία φέρεται να είχε παραιτηθεί οποιασδήποτε αποζημίωσης από τη Γερμανία.

Η Πολωνία είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από τη γερμανική κατοχή. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, πάνω από 6 εκατ. Πολωνοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους και τουλάχιστον 3 εκατ. εβραϊκής καταγωγής.

Ο υπουργός Εξωτερικών Βιτόλντ Βαστσικόφσκι, απέφυγε να απαντήσει στο πότε η κυβέρνηση θα κάνει γνωστές επισήμως τις θέσεις της για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πολωνία ανοίγει μεγάλο μέτωπο με την Γερμανία, εντός της ΕΕ και σίγουρα η Γερμανία θα πρέπει να βρει κάτι πειστικότερο από το «μαστίγιο» των Μνημονίων που χρησιμοποίησε κατά της Ελλάδας για να μην πληρώσει τα εγκλήματά της…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.