ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μήνυμα ενότητας από τον Βασιλιά της Ισπανίας: «Δεν μπορούμε να αποκηρύξουμε όλα όσα έχουμε χτίσει όλοι μαζί»

Μήνυμα ενότητας από τον Βασιλιά της Ισπανίας: «Δεν μπορούμε να αποκηρύξουμε όλα όσα έχουμε χτίσει όλοι μαζί»

Μήνυμα για ενότητα της Ισπανίας έστειλε ο βασιλιάς Φελίπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής των βραβείων «Πριγκίπισσας των Αστουριών», στο Οβιέδο.

Χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «πίστη», ο Φελίπε απευθύνθηκε στο σύνολο των Ισπανών, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αποκηρύξουμε ε όλα όσα έχουμε χτίσει όλοι μαζί».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία «απαράδεκτη απόπειρα απόσχισης», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η «Καταλονία είναι και θα εξακολουθήσει να είναι αναπόσπαστο μέρος της Ισπανίας του 21ου αιώνα».

«Όλοι πρέπει να σεβαστούν το Σύνταγμα και τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Το μήνυμα του Ισπανού βασιλιά έρχεται την ώρα που οι εντάσεις στη χώρα κλιμακώνονται μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στις προσπάθειες του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, να σταματήσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το δημοψήφισμα για την οποία κρίθηκε παράνομο από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Οβιέδο ταξίδεψαν επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, προκειμένου να παραλάβουν το βραβείο Πριγκίπισσα των Αστουριών για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω βραβεία απονέμονται σε άτομα από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, με διακρίσεις στις επιστήμες, στον ανθρωπισμό και στα κοινά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.