ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ντ. Τουσκ: «Τον Μάρτιο η επόμενη Σύνοδος Κορυφής»

Ντ. Τουσκ: «Τον Μάρτιο η επόμενη Σύνοδος Κορυφής»

Στη ανακοίνωση σύγκλησης σύγκληση νέας Συνόδου Κορυφής των χωρών του ευρώ τον ερχόμενο Μάρτιο, προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Στόχος είναι η συνέχεια της συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της χρονιάς, στόχος είναι να ληφθούν οι «πρώτες αποφάσεις» τον Ιούνιο και γι’ αυτό τους επόμενους έξι μήνες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλούνται να επικεντρωθούν στους τομείς που υπάρχει «σύγκλιση», δηλαδή στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

«Οι συζητήσεις αναφορικά με τις υπόλοιπες ιδέες χρειάζονται περισσότερο χρόνο» τόνισε ο πρόεδρος Τουσκ, σημειώνοντας ότι νέα Σύνοδος Κορυφής του ευρώ θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου κατά πόσο οι καθυστερήσεις στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία επηρεάζουν τις συζητήσεις για την εμβάθυνση της ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως παρ’ όλο που η επίδραση της Γερμανίας στα ευρωπαϊκά ζητήματα είναι δεδομένη, ακόμα και αν πάρουν χρόνο οι διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό σχηματισμό, αυτό δεν μπορεί να «αποδυναμώσει» την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.