Σκοπιανό: «Κωμωδία» δίχως τέλος – Το VMRO μήνυσε τον Ζάεφ για «εσχάτη προδοσία» – Μας δουλεύουν κανονικά…

Σκοπιανό: «Κωμωδία» δίχως τέλος – Το VMRO μήνυσε τον Ζάεφ για «εσχάτη προδοσία» – Μας δουλεύουν κανονικά…

Άφθονο… γέλιο (εάν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση για την Ελλάδα η κατάσταση) θα μας χάριζαν τα Σκόπια και οι δήθεν αντιδράσεις τους για την συμφωνία με την Ελλάδα στην οποία κυριολεκτικά τα παίρνουν όλα: Από «Μακεδονική» ταυτότητα, γλώσσα, ιθαγένεια μέχρι και Στρατό!

Και όμως κάποιοι στο γειτονικό μας κρατίδιο θέλουν να προχωρήσουν στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής αλλιώς δεν εξηγείται το σόου των τάχα αντιδρώντων για μια συμφωνία η οποία τους εξυπηρετεί πλήρως.

Όπως έγινε γνωστό με μηνύσεις κατά του Ζόραν Ζάεφ και του Νικολά Ντιμιτρόφ για εσχάτη προδοσία κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ναούμ Στοιλκόβσκι, δήλωσε πως το

«VMRO-DPMNE κατέθεσε στην Εισαγγελία για το Οργανωμένο Εγκλημα και τη Διαφθορά ποινική δίωξη κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, του προέδρου του κοινοβουλίου Τάλατ Τζαφέρι, καθώς και κατά όλων των βουλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους την αντισυνταγματική και παράνομη συμφωνία συνθηκολόγησης με την Ελληνική Δημοκρατία».

Σύμφωνα με το κόμμα της σκοπιανής αντιπολίτευσης τα ανωτέρω πρόσωπα διώκονται για τέσσερα ποινικά αδικήματα: της εσχάτης προδοσίας, της διακύβευσης της ανεξαρτησίας, της σύμπραξης για την τέλεση εχθρικών πράξεων και της κατάχρησης εξουσίας.

Προσθέτει πως η διαπραγμάτευση της συμφωνίας και η έγκριση του νόμου για την επικύρωση αποτελούν παραβίαση των νόμων, του Συντάγματος και γενικότερα μια προσπάθειας καταστρατήγησης του συνόλου του νομικού συστήματος της χώρας, αλλά και προσπάθεια εξαπάτησης της αντιπολίτευσης, του λαού και του προέδρου.

Αντιδρούν και οι… Ακαδημαϊκού

Και δεν είναι μόνο αυτό: Δεκάδες μέλη της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της «Μακεδονίας», ζητούν από τον πρόεδρο της, Τάκι Φίτι, να προγραμματίσει μια συνάντηση για να λάβει θέση το σώμα σχετικά με τη συμφωνία με την Ελλάδα και το δημοψήφισμα για το όνομα.

Τόσο ατομικά, όσο και σε μικρότερες ομάδες, εξέχοντες ακαδημαϊκοί ζήτησαν από το προεδρείο της Ακαδημίας να μην παραμείνει σιωπηλό για το όνομα και να λάβει θέση σε ένα τόσο ιστορικό και σημαντικό θέμα, όπως είναι το ζήτημα του ονόματος της χώρας.

Ανεπίσημη απάντηση που δόθηκε σε ορισμένους από αυτούς, αναφέρει ότι χρειάζεται χρόνος για να προετοιμασθεί μια τέτοια συνεδρία και ότι η Ακαδημία δεν μπορεί να βιαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ακαδημία σχεδιάζει μια τέτοια διάσκεψη τον Σεπτέμβριο, ώστε να λάβει θέση σε… επιστημονικό επίπεδο για το πρόβλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.