Αν ήταν «μάγκας» ο Μητσοτάκης θα έστηνε κάλπη... μέσα στο Μουντιάλ!

Μουντιάλ 2026: Η πρόβλεψη του Γερμανού μαθηματικού που «είδε» τους τρεις τελευταίους παγκόσμιους πρωταθλητές

Το μοντέλο που χρησιμοποιεί βασίζεται σε μια σειρά παραγόντων

Μουντιάλ 2026: Η πρόβλεψη του Γερμανού μαθηματικού που «είδε» τους τρεις τελευταίους παγκόσμιους πρωταθλητές

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 να βρίσκεται σε εξέλιξη, το ενδιαφέρον των φιλάθλων στρέφεται στις προβλέψεις για την ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο.

Ανάμεσα σε όσους επιχειρούν να προβλέψουν τον νικητή ξεχωρίζει ο Γερμανός μαθηματικός Joachim Klement, ο οποίος είχε προβλέψει σωστά τους τρεις προηγούμενους πρωταθλητές: τη Γερμανία το 2014, τη Γαλλία το 2018 και την Aργεντινή το 2022.

Το μοντέλο που χρησιμοποιεί βασίζεται σε μια σειρά παραγόντων, όπως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάθε χώρας, το μέγεθος του πληθυσμού, η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου, η δυναμική των εθνικών ομάδων στις διεθνείς κατατάξεις, καθώς και ένας παράγοντας που αποτυπώνει τον ρόλο της τύχης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CBS News (@cbsnews)

Για τη διοργάνωση του 2026, ο Κλέμεντ εκτιμά ότι η Ολλανδία θα καταφέρει να φτάσει μέχρι την κορυφή. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, θα ξεπεράσουν την Ισπανία στον ημιτελικό και θα επικρατήσουν της Πορτογαλίας στον τελικό, κατακτώντας το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Ο ίδιος πάντως αποφεύγει τις βεβαιότητες, τονίζοντας ότι ακόμα και τα πιο εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα δεν μπορούν να προβλέψουν με απόλυτη ακρίβεια την εξέλιξη ενός τουρνουά γεμάτου απρόβλεπτους παράγοντες.

Σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, ο Γερμανός μαθηματικός αποκάλυψε ότι ο αρχικός του στόχος ήταν να αποδείξει πόσο δύσκολο είναι να προβλέψει κανείς τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ωστόσο, όταν το μοντέλο του υπέδειξε τη Γερμανία ως νικήτρια το 2014 και η πρόβλεψη επαληθεύτηκε, ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.