ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Τα μαζεύει» ο Ν. Αναστασιάδης για τα περί «Βόρειας Ελλάδας» μετά τις αντιδράσεις

«Τα μαζεύει» ο Ν. Αναστασιάδης για τα περί «Βόρειας Ελλάδας» μετά τις αντιδράσεις

Η δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστιάδη, για την ονομασία των Σκοπίων έλαβε κεντρική θέση στην αντιπαράθεση λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στην Κύπρο.

Ο Κύπριος πρόεδρος για να διασκεδάσει τις αντιδράσεις προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, χωρίς ωστόσο να αναιρέσει αυτά που είπε στο Ράδιο Πρώτο χθες.

Σημείωσε, με τη δήλωση στο ΑΠΕ, πως το θέμα για την ονομασία το χειρίζεται η Ελλάδα, και η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμπαρασταθεί στην όποια απόφαση πάρει.

«Εξέφρασα μια εκτίμηση που αποσκοπούσε να αναδείξει τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν από την επίλυση του εν λόγω θέματος. Θα πρέπει να διασφαλιστούν πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνισμού ευρύτερα, και να απαλειφθούν οι όποιες πρόνοιες στο Σύνταγμα των Σκοπίων που μιλούν για αλυτρωτισμό ή και υποδεικνύουν τις όποιες εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας».

Η εκπρόσωπος τύπου του υποψήφιου Προέδρου Σταύρου Μαλά Ανέφερε πως η δήλωση Αναστασιάδη ήταν ατυχής . «Όλοι μας» σημείωσε «παρακολουθούμε με ζωηρό και δικαιολογημένο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν στο λεγόμενο Μακεδονικό.

Εκείνο όμως που κανένας δεν καταλαβαίνει είναι πως είναι δυνατόν έστω και απερχόμενος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει και μάλιστα με ατυχή τρόπο σε ένα ζήτημα ο χειρισμός του οποίου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελληνική κυβέρνηση.

Πολύ δε περισσότερο που οι χειρισμοί της Ελληνικής Κυβέρνησης βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια ιδιαιτέρως λεπτή φάση».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος, Νικόλας Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Αναστασιάδη επιεικώς απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Αναστασιάδης, σημείωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ακυρώνει ουσιαστικά τη διαχρονική θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και 30 χρόνια και δυναμιτίζει προκλητικά τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και μάλιστα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγματευτική μάχη για το συγκεκριμένο θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.