Κύπρος: Βομβαρδισμένο τοπίο το Κακουργοδικείο Λευκωσίας μετά από έκρηξη (φωτό, βίντεο)

Κύπρος: Βομβαρδισμένο τοπίο το Κακουργοδικείο Λευκωσίας μετά από έκρηξη (φωτό, βίντεο)

[Αρχικό κείμενο 08:29] Η έκρηξη που έγινε στον πρώτο όροφο του κτιρίου 4 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας έχει μετατρέψει σε «βομβαρδισμένο τοπίο» την περιοχή.

Στο συγκεκριμένο κτίριο συνεδριάζει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, που εξετάζει σοβαρές ποινικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ξέσπασε, να εκφράζονται φόβοι ότι έχουν καταστραφεί τεκμήρια υποθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο δεν υπάρχουν φρουροί ασφαλείας αλλά ούτε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης είπε ότι ο Σύλλογος εδώ και χρόνια αποστέλλει επιστολές στους Αρμοδίους για το ζήτημα, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της ασφάλειας τόσο του Ανωτάτου όσο και του ευρύτερου χώρου των Δικαστηρίων, περιλήφθηκε και στην ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή τον περασμένο Οκτώβριο.

Ανάμεσα σε άλλα υπάρχει σύσταση, όπως καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο προτού εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης. Ο κ. Νικολάτος δήλωσε επίσης ότι στις 12 το μεσημέρι θα συνέλθει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για εξέταση της κατάστασης.

Το χώρο των Δικαστηρίων επισκέφθηκαν σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης και ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Χριστάκης Μαυρή.

Όπως δήλωσε το πρωί στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής, η Υπηρεσία δέχθηκε στις 02:50 κλήση για πυρκαγιά σε αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Όπως είπε, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με 2 οχήματα από την Πύλη Πάφου και ένα από τον Σταθμό της Ακρόπολης και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά η ώρα 4:40.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.