ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυξάνεται το παγκόσμιο χρέος, σφίγγει ο κλοιός για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Αυξάνεται το παγκόσμιο χρέος, σφίγγει ο κλοιός για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σε νέα ιστορικά επίπεδα «εκτοξεύτηκε» το παγκόσμιο χρέος, με τα στοιχεία να αποτυπώνουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε νέα επίπεδα — ρεκόρ διαμορφώθηκε το παγκόσμιο χρέος, φθάνοντας στα 247 τρισ. δολ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Institute of International Finance (IIF).

Τα 186 τρισ. δολ. εξ αυτών αφορούν σε χρέος που προέρχεται από τον μη χρηματοπιστωτικό κλάδο, καταδεικνύοντας τα αυξημένα επίπεδα χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες. Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία άνοδο που σημειώνει το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η άνευ προηγουμένου συσσώρευση χρέους ανησυχεί ιδιαιτέρως τους επενδυτές, σε συνδυασμό άλλωστε με τις ανησυχίες που καλλιεργούνται σχετικά με τα σχέδια της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) για αυστηρότερη νομισματική πολιτική, αλλά και τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.