Ιστορικό «ρεκόρ»: Το αμερικανικό χρέος ξεπέρασε τα 20 τρισ. δολάρια! – «Ωρολογιακή βόμβα» από Μ.Ομπάμα σε Ν.Τραμπ

Ιστορικό «ρεκόρ»: Το αμερικανικό χρέος ξεπέρασε τα 20 τρισ. δολάρια! – «Ωρολογιακή βόμβα» από Μ.Ομπάμα σε Ν.Τραμπ

Οι ΗΠΑ «έσπασαν» ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ την περασμένη Παρασκευή αφού ξεπέρασε το χρέος τους τα 20 τρισ. δολάρια προκαλώντας έκδηλη ανησυχία σε όλον τον πλανήτη.

Οι ΗΠΑ εάν καταρρεύσουν οικονομικά θα συμπαρασύρουν άπαντες στην καταστροφή. Πρόκειται για μια χώρα που τυπώνει αφειδώς δολάρια και γεμίζει τον πλανήτη. Τα 2/3 του συνόλου των κυκλοφορούντων δολαρίων βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

Αυτό οι ΗΠΑ το έχουν κατορθώσει με τη σύνδεση του δολαρίου με το πετρέλαιο. Έτσι έχει γίνει παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, σαν να έχει αντικαταστήσει τον χρυσό.

Όμως ακόμα και ο πλανήτης είναι ένα κλειστό σύστημα, πεπερασμένο και όχι άπειρο. Υπάρχει ένα όριο μέχρι το οποίο μπορεί να απορροφά καινούριες ποσότητες δολαρίων χωρίς να υπάρξει ξαφνική κατάρρευση.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 20 τρισ. δολάρια εθνικού χρέους για την ακρίβεια «κτύπησαν» τα $20.16 τρισεκατομμύρια και όπως αναφέρουν έγκυροι αναλυτές τώρα που ξεπεράστηκε το ψυχολογικό αυτό όριο, θα ξεκινήσουν οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος φταίει ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους

Και τα 2 κόμματα ευθύνονται το ίδιο. Οι πόλεμοι των ΗΠΑ ήταν κοστοβόροι και έχουν επιβαρύνει την αμερικανική οικονομία όσο δεν παίρνει

Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό αν κάποιος δει την γραφική παράσταση με βάση την οποία οι ΗΠΑ αυξάνουν τα χρέη τους

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ είχε δηλώσει προ δύο ετών ότι εάν το χρέος ξεπεράσει τα 22-23 τρισ. δολάρια θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Βέβαια για να μην κοροϊδευόμαστε ο Μ.Ομπάμα είναι αυτός που κατέστησε το χρέος διαγαλαξιακό. Κατά την προεδρία του από 8 τρισ. δολάρια κατέληξε στα 19 και βάλε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μ.Ομπάμα κυριολεκτικά κληρονόμησε μια «ωρολογιακή» βόμβα στο Ν.Τραμπ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.