ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Αγώνας-δρόμου» για την πώληση 22 καταστημάτων «Μαρινόπουλος» από τον «Σκλαβενίτη»

«Αγώνας-δρόμου» για την πώληση 22 καταστημάτων «Μαρινόπουλος» από τον «Σκλαβενίτη»

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η διοίκηση της Σκλαβενίτης προκειμένου να απορροφήσει 22 καταστήματα του δικτύου της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος όπως αναφέρει και το fpress.gr.

Μπορεί ο Σκλαβενίτης να προσπαθεί να να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί και οι οποίες περιλαμβάνονται στο business plan της εταιρείας, πλην όμως το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα καταστήματα που άνηκαν στο δίκτυο της Μαρινόπουλος τελικά να μην ανοίξουν καθώς παρατηρείται το φαινόμενο της αλληλοκάλυψης του δικτύου (με κοντινά καταστήματα Σκλαβενίτης).

Προβληματισμός όμως υπάρχει και για κάποια από τα υπερμάρκετ της πρώην Carrefour, το μέγεθος των οποίων είναι πολύ μεγάλο για τη σημερινή εποχή, όπου η κατανάλωση έχει σημειώσει σημαντική πτώση.

Ως εκ τούτου η διοίκηση της Σκλαβενίτης έχει ξεκινήσει ένα σχεδιασμό «συρρίκνωσης» κάποιων μεγάλων καταστημάτων, με το κλείσιμο αρκετών τετραγωνικών μέσα σε αυτά ή τη μετατροπή τους σε παιδότοπους και εστιατόρια.

Πέραν των 22 καταστημάτων, ο όμιλος Σκλαβενίτη εξετάζει διάφορες λύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του δικτύου καταστημάτων που «κληρονόμησε» από τη «Μαρινόπουλος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη σε μία περίπτωση αποφασίστηκε η μετατροπή καταστήματος πρώην «Μαρινόπουλος» σε κατάστημα cash & carry με το σήμα «Τhe Mart». Πρόκειται για το κατάστημα που βρίσκεται στην Αργυρούπολη. Η αλυσίδα cash & carry με την επωνυμία «The Mart» είναι η πρώην «Makro Cash & Carry Hellas», η οποία εξαγοράστηκε από τον όμιλο Σκλαβενίτη στα τέλη του 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.