ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εφιάλτης: Kίνδυνος να πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό μια περιοχή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη

Εφιάλτης: Kίνδυνος να πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό μια περιοχή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στη δυτική Θεσσαλονίκη

Καταρρέει ανάχωμα που είχε κατασκευαστεί στο παρελθόν – Το νερό θα φτάσει μέχρι και την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Ο κίνδυνος να πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό μια περιοχή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης και να καταστραφούν επιχειρήσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι κάτι παραπάνω από ορατός, καθώς καταρρέει το ανάχωμα που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1950.

Το ανάχωμα που προστατεύει τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και τη χιλιάδων στρεμμάτων έκταση μέχρι το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, η οποία βρίσκεται χαμηλότερα από τη στάθμη της θάλασσας, έχει «φαγωθεί» σε τουλάχιστον δέκα σημεία, κυρίως στο ύψος της Χαλάστρας, ενώ μέσα σε μόλις δύο χρόνια έχει υποχωρήσει αρκετά μέτρα.

Μάλιστα ο κίνδυνος είναι άμεσος ακόμη και για τον προσεχή χειμώνα, όπως λέει στην εφημερίδα «Έθνος» ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος εκτιμά πως αν πλημμυρίσει η περιοχή, το θαλασσινό νερό θα φτάσει μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την ακτογραμμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε όλη αυτή την έκταση υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις και πολλές χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το νερό να φτάσει ακόμη και μέχρι τα σπίτια του οικισμού του Καλοχωρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.