ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε πως είναι η εθνική οδός Κατερίνης από την κακοκαιρία – Διασώσεις εγκλωβισμένων με βάρκες (βίντεο)

Δείτε πως είναι η εθνική οδός Κατερίνης από την κακοκαιρία – Διασώσεις εγκλωβισμένων με βάρκες (βίντεο)

Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρισαν οι διερχόμενοι οδηγοί στην εθνική οδό προς Λάρισα, λίγο μετά την Κατερίνη, σήμερα το μεσημέρι.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε από οδηγό το onlarissa.gr, το αυτοκίνητο σε ρόλο… βάρκας, προσπαθεί με δυσκολία να κινηθεί στο οδόστρωμα της εθνικής, το οποίο έχει καταληφθεί από τεράστιες ποσότητες νερού.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος του Κλειδιού Ημαθίας, μέχρι τον κόμβο της Γυρτώνης έξω από τη Λάρισα.

Με νεότερη ανακοίνωση η παραχωρησιούχος εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» έκανε γνωστό πως το ρεύμα από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη έχει ανοίξει, ενώ παραμένει κλειστό το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα, με τους οδηγούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν μετά το Κλειδί, το δρομολόγιο Κοζάνη – Ελασσόνα – Γυρτώνη.

Αναλυτικά η νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 15:15 διακόπηκε η κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στη ΧΘ 427+203 (Α/Κ Νέας Εφέσου), λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα οποία σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά φαινόμενα της ευρύτερης περιοχής είχαν σαν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση ιδιαίτερα αυξημένου όγκου υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές του Αυτοκινητοδρόμου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο.

Η κυκλοφορία μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπεί και διεξάγεται μέσω της παρακάτω εκτροπής:

Έξοδος στον Α/Κ Κλειδιού – Εγνατία – Κοζάνη – Ελασσόνα και είσοδος στον Α/Κ Γυρτώνης.

Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή συνιστάται στους οδηγούς που κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή (Α/Κ Νέας Εφέσου) με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι συνθήκες επιδεινωθούν στη διάρκεια των επόμενων ωρών, η κυκλοφορία θα διακοπεί και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στην περίπτωση αυτή, θα εφαρμοστεί η αντίστοιχη εκτροπή (έξοδος στον Α/Κ Γ υρτώνης – Ελασσόνα – Κοζάνη – Εγνατία και είσοδος στον Α/Κ Κλειδιού).

Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα διεξάγεται χωρίς προβλήματα από Ράχες έως Α/Κ Λιτοχώρου και από Ν.Α/Κ Κατερίνης έως Κλειδί.

Παρακαλούμε τους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά και με χαμηλές ταχύτητες εφόσον κινούνται στην εν λόγω περιοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρίας (2410741440) και να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της Εταιρίας».

Η Μακεδονία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή τις τελευταίες ώρες με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός και να δέχονται συνεχώς κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και εγκλωβισμούς ανθρώπων σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εδώ και δύο μέρες μεγάλο αριθμό κλήσεων για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

-Η Π.Υ. Κατερίνης έχει δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχει μεταφέρει 43 άτομα σε ασφαλή σημεία. Άμεσα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία με 25 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
-Η Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
-Η Π.Υ. Βέροιας έχει δεχθεί 57 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
-Η Π.Υ. Γιαννιτσών δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
-Η Π.Υ. Αλεξάνδρειας δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
-Η Π.Υ. Λιτόχωρου δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
-Η Π.Υ. Νάουσας δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.
-Η Π.Υ. Έδεσσα δέχθηκε 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Την ίδια ώρα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, και μόνο σε δύο σημεία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, στο Βαρικό και κοντά στο Λιτόχωρο, η κίνηση (στο ρεύμα προς Αθήνα) γίνεται από μία λωρίδα, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. Τα σχολεία στην Πιερία παραμένουν κλειστά σήμερα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στην περιοχή, ενώ πυρετώδεις είναι οι εργασίες των συνεργείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που με ειδικά μηχανήματα διανοίγουν ρέματα σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνα για υπερχείλιση.

Δραματικοί απεγκλωβισμοί ατόμων στην Πιερία με βάρκες

Από νωρίς το πρωί για δύο ώρες περίπου η Πυροσβεστική επιχείρησε με βάρκες στο Βαρικό Πιερίας για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων από κτηνοτροφική μονάδα, καθώς το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκεται πλημμύρισε από τη βροχή.

Επίσης σε ρέμα αγροτικής περιοχής της Βεργίνας εγκλωβίστηκε ένας 27χρονος άνδρας με το όχημά του, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να απεγκλωβίσει σώο τον 27χρονο από το ρέμα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο του νομού Πιερίας. Όπως έγινε γνωστό, ζημιές καταγράφηκαν σε καλλιέργειες στη Βροντού και τον Άγιο Σπυρίδωνα. Έως στιγμής, στην Πιερία χρειάστηκε να μεταφερθούν περίπου 40 άτομα σε ασφαλή σημεία λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε βίντεο: Περιοχή με χωράφια μετατράπηκε σε θάλασσα στο Βαρικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.