ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Aνέστειλα τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ για να τους πιέσω να δεχθούν την εκεχειρία»

«Θα παρακολουθούμε τις συνέπειες του μέτρου που λάβαμε σε συνεργασία με τους κύκλους των επιχειρηματιών μας»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Aνέστειλα τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ για να τους πιέσω να δεχθούν την εκεχειρία»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η αναστολή των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ έχει στόχο να αναγκάσει τη χώρα να δεχθεί μια εκεχειρία στη Γάζα.

“Λάβαμε ορισμένα μέτρα για να αναγκάσουμε το Ισραήλ να δεχθεί μια εκεχειρία και να αυξήσει την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται (στη Γάζα), δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν ενώπιον επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη. “Θα παρακολουθούμε τις συνέπειες του μέτρου που λάβαμε σε συνεργασία με τους κύκλους των επιχειρηματιών μας”, τόνισε.

Η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα καθώς και η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ.

Η Τουρκία ανέστειλε χθες όλες τις εξαγωγές και τις εισαγωγές προς και από το Ισραήλ, επικαλούμενη την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής τραγωδίας» στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η ασυμβίβαστη στάση του Ισραήλ και η επιδείνωση της κατάστασης στη Γάζα οδήγησε την Τουρκία στην αναστολή του εμπορίου, δήλωσε ο Μπολάτ σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ανακοινώνοντας στοιχεία για τις εμπορικές συναλλαγές του Απριλίου. Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών διαμορφώθηκε στα 6,8 δισεκ. δολάρια το 2023.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι ο Ερντογάν παραβιάζει τις συμφωνίες μπλοκάροντας τις ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές.

Ο ίδιος σημείωσε πως το Ισραήλ θα αναζητήσει εναλλακτικές, εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή και στις εισαγωγές από άλλες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αγνοώντας τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των Τούρκων επιχειρηματιών, αδιαφορώντας για τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες” έγραψε στο X ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Katz.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.