ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Politico: Το Ισραήλ έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ για το σχέδιο εκκένωσης της Ράφα

Πριν την εκδήλωση της επίθεσης στην πόλη

Politico: Το Ισραήλ έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ για το σχέδιο εκκένωσης της Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός έχει ενημερώσει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και την κυβέρνηση Μπάιντεν για το σχέδιό του να αρχίσει την απομάκρυνση των εκτοπισμένων κατοίκων της Γάζας από τη Ράφα πριν προχωρήσει στη χερσαία επιχείρηση στην περιοχή, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο και δύο άλλες πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση και μίλησαν στο Politico.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν, οι ισραηλινές δυνάμεις τόνισαν ότι είχαν αναπτύξει ένα σχέδιο για την απομάκρυνση των αμάχων από τη Ράφα, τον κύριο ανθρωπιστικό κόμβο του θύλακα, και τη μεταφορά τους στο αλ-Μαβάσι, μια μικρή λωρίδα γης στη νότια ακτή της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός έστειλε αυτή την εβδομάδα έναν χάρτη της περιοχής στους εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής, αντίγραφο του οποίου βρέθηκε στη διάθεση του Politico.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επανειλημμένα παροτρύνει το Ισραήλ να αποφύγει την εισβολή στη Ράφα, εκτός αν έχει σχέδιο για την προστασία των αμάχων που έχουν βρει και συνεχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Ο Στρατός του Ισραήλ είπε, ακόμα, στις ομάδες παροχής ανθρωπστικής βοήθειας ότι η εισβολή στη Ράφα θα ξεκινήσει «σύντομα», αλλά δεν έδωσαν συγκεκριμένη ημερομηνία, είπαν οι δύο πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είναι το «τελικό», αλλά μάλλον «κάποια από τις τελευταίες σκέψεις τους».

Ένας δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η διοίκηση Μπάιντεν δεν γνωρίζει για κάποια επικείμενη εισβολή και ότι εξακολουθεί να περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες από το Ισραήλ για το πώς ακριβώς θα μετακινήσει τους ανθρώπους από τη Ράφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν είχε δει ακόμα κάποια ένδειξη ότι το Ισραήλ διέθετε σχέδιο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του πληθυσμού της Ράφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.