ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θρησκευτικές γιορτές και γεγονότα σαν σήμερα 6 Αυγούστου

Θρησκευτικές γιορτές και γεγονότα σαν σήμερα 6 Αυγούστου

Γιορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, και κοινωνικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 6 Αυγούστου…

Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, την ανάμνηση της οπτασίας Σοφιανής και τον Άγιο Αββακούμ το Νεομάρτυρα.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα:

1844: Το πρώτο τηλεγράφημα στην ιστορία του βρετανικού Τύπου. Φτάνει στη σύνταξη των «Times» του Λονδίνου και αναγγέλλει τη γέννηση του πρίγκιπα Άλφρεντ.

1890: Πεθαίνει ο Γουίλιαμ Κέμλερ, δολοφόνος. Ο πρώτος θανατοποινίτης που εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα (φυλακή Όμπουρν της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ).

1868: Γεννήθηκε ο Πολ Κλοντέλ, ο σημαντικότερος χριστιανός Γάλλος ποιητής.

1923: Η Ιταλία προσαρτά και τυπικά τα Δωδεκάνησα (τα είχε καταλάβει με τον Ιταλο – Οθωμανικό πόλεμο του 1911-12.).

1945: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Enola Gay» ρίχνει στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας την πρώτη ατομική βόμβα (παρατσούκλι: «Λιτλ Μπόι» – «Αγοράκι»), καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκοτώνοντας άμεσα περίπου 70.000 ανθρώπους. Πολλοί άλλοι ακολούθησαν στα επόμενα χρόνια, ιδίως από καρκίνους, ενώ δεκάδες χιλιάδες επέζησαν παραμορφωμένοι (γιαπωνέζικα: «χιμπακούσα»).

1976: Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Χόρα» παραβιάζει για πρώτη φορά την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

1991: Το πρώτο site στην ιστορία του ίντερνετ http://info.cern.ch (Ινστιτούτο Μοριακής Φυσικής της Ελβετίας). Δημιουργός ο Tim Berners-Lee , «πατέρας» του παγκόσμιου ιστού (world wide web).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1992: Ολυμπιακοί Αγώνες της Βαρκελώνης. Η Βούλα Πατουλίδου κατακτά χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα, το πρώτο στο στίβο μετά το 1912 (Κώστας Τσικλητήρα, άλμα σε μήκος άνευ φοράς).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.