ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

10 εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας του Internet (βίντεο)

10 εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας του Internet (βίντεο)

Το Ίντερνετ, όπως ξέρουμε όλοι, με όλη την εξάπλωση και καθιέρωση της χρήσης του, είναι ένας…περίεργος χώρος.

Το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα, η ευκολία επικοινωνίας, είναι συνάμα και πρόβλημα, καθώς η εξάπλωση κάθε λογής φημών και ισχυρισμών- όσο εξωφρενικοί και αν είναι- είναι ταχύτατη.

Ως εκ τούτου, ένα φαινόμενο το οποίο έχει ανθίσει και εξαπλωθεί παράλληλα με το Ίντερνετ είναι οι θεωρίες συνωμοσίας: Κάθε είδους συνωμοσιολόγος έχει εύκολη πρόσβαση στο ευρύ κοινό, και κάθε χρήστης του Ίντερνετ εκτίθεται πανεύκολα σε ένα σωρό φημολογίες, οπότε ακόμα και ο πιο υποψιασμένος δεν είναι δύσκολο να…τσιμπήσει κάποιες φορές.

Το κανάλι Alltime10s του YouTube συνέταξε μια λίστα με 10 από τις πιο εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίες που «ανδρώθηκαν» μέσω του Ίντερνετ (και κάποιες μάλιστα γεννήθηκαν μέσα σε αυτό): Από τη χρήση…δεινοσαύρων κατά την ανέγερση των Πυραμίδων, μέχρι τη δολοφονία του Μάικλ Τζάκσον από το Ιράν και το αεροδρόμιο του Ντένβερ ως μυστικής βάσης των Ιλλουμινάτι ή των Ναζί, αλλά και τη θεωρία ότι η Avril Lavigne είναι νεκρή ή ότι οι γάτες είναι εξωγήινοι κατάσκοποι.

Φυσικά δεν λείπει και η δημοφιλής στην Ελλάδα θεωρία των αεροψεκασμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.