ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Hoba: Ο μεγαλύτερος μετεωρίτης στη Γη (φωτό, βίντεο)

Hoba: Ο μεγαλύτερος μετεωρίτης στη Γη (φωτό, βίντεο)

Ο μετεωρίτης Hoba βρίσκεται στο αγρόκτημα «Hoba West», στη Ναμίμπια.

Ανακαλύφθηκε από τον αγρότη Jacobus Hermanus Brits ενώ όργωνε το χωράφι του το 1920. Ο μετεωρίτης ανασκάφηκε αμέσως, αλλά λόγω του ότι είναι τεράστιος -ζυγίζει περίπου 60 τόνους- δεν μετακινήθηκε ποτέ.

Ο μετεωρίτης Hobe δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος γνωστός μετεωρίτης, αλλά και η το πιο μεγάλο κομμάτι σιδήρου στην επιφάνεια της Γης.

Πιστεύεται ότι έπεσε στην επιφάνεια της Γης πριν από 80.000 χρόνια. Παραδόξως, η πτώση του δε δημιούργησε κρατήρα.

Έχει διαστάσεις 2,71×0,91 μέτρα. Το 1920 εκτιμήθηκε ότι ζυγίζει 66 τόνους. Η διάβρωση, η επιστημονική δειγματοληψία και ο βανδαλισμός μείωσαν τον όγκο του στους περίπου 60 τόνους.

Το 1955 ανακηρύχτηκε Εθνικό Μνημείο. Το 1988 το ίδρυμα Rössing χρηματοδότησε την αποκατάστασή του και τη διατήρησή του. Αργότερα την ίδια χρονιά, εγκαινιάστηκε ένα τουριστικό κέντρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.