ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ελληνικό προϊόν που οι Γερμανοί αποκαλούν «λευκό χρυσό»

Το ελληνικό προϊόν που οι Γερμανοί αποκαλούν «λευκό χρυσό»

Είναι το ελληνικό προϊόν που το 90% της παραγωγής του καταλήγει στη γερμανική αγορά. Ο λόγος για τα σπαράγγια.

Ένας Γερμανός καταναλώνει κατά μέσο όρο 1,7 κιλά σπαράγγια τον χρόνο, τα λευκά και όχι τα πράσινα που είναι ευρέως γνωστά στην Ελλάδα.

Είναι τόσο διαδεδομένα που η τιμή τους αυξήθηκε κατά 15% μέσα σε ένα χρόνο. Η τιμή του υπολογίζεται περίπου 3,5 ευρώ τα 350 γραμμάρια.

Οι Έλληνες αγρότες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα παράγουν σπαράγγια, και στράφηκαν σε αυτή την καλλιέργεια, γιατί είδαν το προϊόν τους να έχει τεράστια ζήτηση για εξαγωγές.

Είναι δύσκολη καλλιέργεια γιατί επηρεάζεται άμεσα από τον καιρό, και δεν μπορεί να αποθηκευθεί σε ψυγεία. Πρέπει να μεταφερθεί κατευθείαν μετά τη συγκομιδή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Γερμανοί έχουν πάθει μανία με τα σπαράγγια, αφού σύμφωνα με το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κέντρο Διατροφής είναι και πιο υγιεινά και καλύπτουν το 80% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C και Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.