ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κι όμως υπάρχουν γλυκά που κάνουν καλό στην υγεία – Μάθε ποια είναι

Δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό και έχουν και οφέλη

Κι όμως υπάρχουν γλυκά που κάνουν καλό στην υγεία – Μάθε ποια είναι

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά δεν κάνουν καλό στην υγεία, καθώς έχουν πολύ ζάχαρη και συνιστάται να αποφεύγονται.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια υγιεινά γλυκά που χαρίζουν ενέργεια χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Δείτε ποια γλυκά κάνουν καλό στην υγεία!

Γλυκά του κουταλιού

Τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν ίσως την ιδανικότερη επιλογή για επιδόρπιο καθώς το βασικότερο συστατικό τους είναι τα φρούτα όπως το βύσσινο, το νερατζάκι, το κάστανο και το συκαλάκι μέχρι τα πιο επιτηδευμένα όπως το καρότο, το μελιτζανάκι, η ντομάτα ή το καρπούζι. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τους είναι ότι δεν περιέχουν λιπαρά, ούτε ζωικά ούτε φυτικά!

Επιπλέον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου ενώ εξακολουθούν να περιέχουν κάποια από τα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες των φρούτων.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα έχει σε κακάο, τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά περιλαμβάνει, τα οποία ως γνωστόν συμβάλλουν στην καλή καρδιαγγειακή υγεία και στη ρύθμιση της πίεσης.

Χαλβάς από σιμιγδάλι

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υγιεινό γλυκό, καθώς αποτελείται από αγνό ελαιόλαδο, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και σιμιγδάλι, που είναι πολύ καλή πηγή πολυακόρεστων Ω3 λιπαρών οξέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσοχή! Καλό θα ήταν ωστόσο, αν θέλετε λιγότερες θερμίδες, να αποφύγετε τον χαλβά με σοκολάτα και να επιλέξετε σκέτο χαλβά από σιμιγδάλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.