ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Aστυνομικός ρίχνεται σε φλεγόμενο σπίτι για να σώσει εμπρηστή (βίντεο)

Aστυνομικός ρίχνεται σε φλεγόμενο σπίτι για να σώσει εμπρηστή (βίντεο)

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ένας ηρωικός αστυνομικός μπαίνει σε ένα φλεγόμενο κτίριο για να σώσει τη ζωή ενός 57χρονου εμπρηστή, που έβαλε τη φωτιά και αρνιόταν να βγει έξω.

Στο βίντεο από την κάμερα επάνω στο σώμα του αστυνομικού φαίνεται η στιγμή που ο Τζέιμς Κάτερμολ σώζει τη ζωή του εμπρηστή, τραβώντας τον έξω από το φλεγόμενο κτίριο.

Ο Κάτερμολ ήταν ένας από τους δύο αστυνομικούς που κλήθηκαν να βοηθήσουν σε ένα σπίτι στο Κεντ της Βρετανίας, όταν ο Κρις Πέιν απειλούσε να αυτοκτονήσει με μαχαίρι.

Στις 12:40 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 3 Μάη, ο 57χρονος Κέιν αρνιόταν να βγει από το σπίτι και έβριζε τους αστυνομικούς, προτού βάλει φωτιά στο σαλόνι.

Ο ηρωικός αστυνομικός έσπασε το παράθυρο της πίσω πόρτας για να μπορέσει να βγάλει έξω τον Πέιν.

Μπήκε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι, άρπαξε τον εμπρηστή κι άρχισε να τον σέρνει προς τα έξω.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η κάμερα καταγράφει τις φλόγες να τυλίγουν την πόρτα και πυκνός καπνός να συγκεντρώνεται στην κουζίνα.

Ο αστυνομικός κατορθώνει να διατηρήσει την ψυχραιμία του, καθώς κινείται μέσα στο καιγόμενο σπίτι, ανάμεσα σε καπνούς και φλόγες αναζητώντας διέξοδο.

«Σπάσ’ τη, σπάσ’ τη!» ακούγεται να φωνάζει ο Κάτερμολ στον συνάδερφό του για να σπάσει την πόρτα στην κουζίνα και να βγουν έξω.

Στη συνέχεια, ο Πέιν σύρεται έξω από το σπίτι, προτού είναι πολύ αργά.

Λίγο αργότερα κατέφτασαν στο σημείο κι άλλοι αστυνομικοί και δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Οι φλόγες προκάλεσαν σημαντική ζημιά στο σπίτι, αλλά χάρη στις γρήγορες αντιδράσεις και την αυτοθυσία των αστυνομικών, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πέιν που έβαλε τη φωτιά νοσηλεύτηκε για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Κεντ με τον ηρωικό αστυνομικό ανέβηκε στα social media κι έγινε viral, με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για το θάρρος και την αυτοθυσία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.