ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Χαρδαλιάς για καύσωνα: «Θα συζητηθούν μέτρα για τους εργαζομένους»

Ν.Χαρδαλιάς για καύσωνα: «Θα συζητηθούν μέτρα για τους εργαζομένους»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι η Πολιτική Προστασία αναμένεται να εξετάσει μέτρα για τους εργαζομένους ενόψει του κύματος καύσωνα.

Πάντως, η πρόταση για αργία τη Δευτέρα μάλλον δεν εξετάζεται, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1, θα εξεταστούν τα μέτρα που ήδη προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις. Δεν θέλησε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες σημειώνοντας πως «αυτό θα προκύψει, δεν θέλω να προκαταλάβω».

«Όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών. Θα πρέπει οι επιχειρήσεις να δώσουν ευκαιρίες για ξεκούραση, κυρίως στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι είναι έξω», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά πρέπει επίσης να εξεταστεί πώς συνδέεται ο καύσωνας με το ζήτημα των πυρκαγιών, ενώ χαρακτήρισε πολύ αυξημένο τον μέσο όρο των 50 πυρκαγιών ημερησίως επισημαίνοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι πλέον κλιματική απειλή.

Τόνισε την ανάγκη θωράκισης της χώρας και υπογράμμισε ότι εκτός από τα κλιματικά φαινόμενα υπάρχει και η ανθρώπινη αμέλεια «γιατί κάποιοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους».

Ειδικά για τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα σημείωσε ότι βρισκόταν σε μία εκ των 18 περιοχών της Αττικής που έχουν αναδειχθεί ότι εγκυμονούν κινδύνους, ενώ άρχισε από τις παρυφές των οικισμών και πολύ γρήγορα πέρασε στους οικισμούς.

«Η περιοχή είχε καθαριστεί, αν δεν είχε γίνει αυτό, η φωτιά θα ήταν έρπουσα με ό,τι σημαίνει αυτό. Γι’ αυτό και οι περισσότερες ζημιές ήταν στις στέγες των σπιτιών», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι, «έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις 18 περιοχές, συν το Τατόι, το Σέιχ Σου και την Αρχαία Ολυμπία, συν το σχέδιο διαφυγής από την Ιπποκράτειο Πολιτεία».

Για τις παθογένειες που προκαλούν προβλήματα στις αντιμετωπίσεις κρίσιμων καταστάσεων, εστίασε στις «διαδικασίες , την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη προσωπικού και τις δικαιολογίες υπηρεσιών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.