Νέα απάτη μέσω μηνυμάτων στην Αμφιλοχία – Απέσπασαν 23.300 ευρώ από λογαριασμό

Νέα απάτη μέσω μηνυμάτων στην Αμφιλοχία – Απέσπασαν 23.300 ευρώ από λογαριασμό

Κάτοικος της Αμφιλοχίας έπεσε θύμα απάτης, όταν ανταποκρίθηκε στις οδηγίες SMS από μια «μαϊμού» ιστοσελίδα με το λογότυπο και το υπολογιστικό περιβάλλον τραπεζικού ιδρύματος.

Το θύμα δεν υποψιάστηκε το παραμικρό, όταν ένας άγνωστος του έστειλε στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα που δήθεν προερχόταν από την τράπεζα και τον καλούσε να επικαιροποιήσει τα προσωπικά του στοιχεία και τους κωδικούς της εφαρμογής ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία καταχώρησε σε έναν σύνδεσμο που αναφερόταν στο SMS.

Σε χρόνο- μηδέν, ο ανυποψίαστος άνδρας είδε να μεταφέρεται από τον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 23.300 ευρώ! Αμέσως ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι ερευνούν για να εξακριβώσουν σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός που μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου.

Ζευγάρι εξαπάτησε 61χρονο στη Λήμνο

Στην αγγελία για την πώληση ενός οχήματος ανταποκρίθηκε ένας 61χρονος από τη Λήμνο και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως πωλητή, ο οποίος του ζήτησε να καταθέσει 2.000 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε. Ωστόσο, ο υποψήφιος αγοραστής δεν παρέλαβε ποτέ το επίμαχο όχημα και υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Μύρινας. Οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση επί έξι μήνες και, τελικά, εξακρίβωσαν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε από το κινητό μιας 29χρονης, ενώ ο λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει σε έναν 39χρονο. Σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.