ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λέρος: Οργισμένοι οι Έλληνες αλιείς – «Η κυβέρνηση δεν μας δίνει έγκριση να ψαρέψουμε ενώ οι Τούρκοι ψαράδες αλωνίζουν»

Λέρος: Οργισμένοι οι Έλληνες αλιείς – «Η κυβέρνηση δεν μας δίνει έγκριση να ψαρέψουμε ενώ οι Τούρκοι ψαράδες αλωνίζουν»

Έξαλλοι με την κυβέρνηση είναι οι Έλληνες αλιείς στην Λέρο, καθώς καταγγέλλουν ότι στους ίδιους απαγορεύεται το να ψαρεύουν, ενώ οι Τούρκοι αλιεύουν ανενόχλητοι σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του νησιού.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο… Μας απειλούν. Έχουμε βίντεο που κάνουν νοήματα ότι θα μας σφάξουν», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Αγροτικού Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Λέρου, Χρήστος Τσακιργιός.

«Φτάνουν μέχρι έξω από τα λιμάνια, μιλάμε για 40 μίλια από τα σύνορα της Τουρκίας προς τα ελληνικά νερά», σημείωσε. «Δεν μπορούμε πάντα εμείς να ειδοποιούμε το λιμεναρχείο ώστε να τους διώχνει. Και δεν φεύγουν. Έχουν καταλάβει τη γραμμή της Ελλάδας και δεν φεύγουν. Τους διώχνουν, πάνε λίγο πιο πέρα, και την άλλη μέρα ξανά τα ίδια. Είναι πολύ προσβλητικοί, μας κάνουν χειρονομίες» ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος.

Πρέπει να αρχίσει ξανά το ψάρεμα με τη βιντζότρατα, υπογράμμισε ο κ. Τσακιργιός ενώ ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης στο πρόβλημα απάντησε «δεν υπάρχει ανταπόκριση ούτε για τους Τούρκους, ούτε για το επάγγελμα που χάνεται… Μένει να βάλουμε και εμείς τούρκικη σημαία, να δουλεύουμε ανενόχλητοι!».

Σημειώνεται ότι μέλη του Αγροτικού Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Λέρου προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του δημαρχείου της Λέρου, ως ένδειξη
διαμαρτυρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο νησί μας έχουμε επτά άδειες βιντζότρατας. Είναι άδικο αυτό που γίνεται όταν μάλιστα τα τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν καθημερινά ανενόχλητα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και πολύ κοντά στα νησιά μας», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας. «Δεν τους επιτρέπεται να ψαρέψουν οι ίδιοι και παράλληλα τα τουρκικά αλιευτικά καταστρέφουν τον βυθό», σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.