ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στην Ξάνθη η ελληνοαμερικανική άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία-21» – Εντυπωσιακές εικόνες (φώτο-βίντεο)

Κατά τη διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο της διμερούς επιχειρησιακής συνεργασίας

Στην Ξάνθη η ελληνοαμερικανική άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία-21» – Εντυπωσιακές εικόνες (φώτο-βίντεο)

Στο πεδίο Βολής και Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης, διεξήχθη χθες η τελική φάση της ελληνοαμερικανικής τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) επιπέδου τακτικού συγκροτήματος επιλαρχίας μέσων αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ) «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-21»/ «OLYMPIC COOPERATION-21».

Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα της XXV τεθωρακισμένης ταξιαρχίας «2ο σύνταγμα Ιππικού-ΕΦΕΣΟΣ», της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» και αμερικανικές δυνάμεις του 1st Battalion/16th Infantry Regiment/1st Infantry Division, ενώ με καθεστώς παρατηρητή συμμετείχαν η Κύπρος, η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

Η τελική φάση της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-21» πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε ασκήσεις διπλής ενεργείας επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων επιπέδου συγκροτήματος Ίλης αρμάτων – μηχανοκίνητης διμοιρίας με τη χρήση συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής, διέλευση υδάτινων κωλυμάτων και βολές αρμάτων και φορητού οπλισμού.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο της διμερούς επιχειρησιακής συνεργασίας.

Την τελική φάση της παρακολούθησαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης και ο εκπρόσωπος του διοικητή της διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), Deputy Commanding General Mobilization and Reserve Affairs ταξίαρχος JED.J Schaertl.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.