ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιχείρηση απελευθέρωσης επτά απαχθέντων Τούρκων από τουρκικές και καταριανές ειδικές δυνάμεις στην Ανατ.Λιβύη

Επιχείρηση απελευθέρωσης επτά απαχθέντων Τούρκων από τουρκικές και καταριανές ειδικές δυνάμεις στην Ανατ.Λιβύη

Επτά Τούρκοι πολίτες που είχαν απαχθεί στην Λιβύη πριν δύο χρόνια απελευθερώθηκαν με αστραπιαία επιχείρηση των τουρκικών και καταριανών ειδικών δυνάμεων και υποστήριξη από την ΜΙΤ στην «εχθρική» ανατολική Λιβύη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τους πολίτες μετά την επιστροφή τους στη Τουρκία και τους μετέφερε τις καλύτερες ευχές του.

Στη επιχείρηση συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της SAT και έγινε σε συνεργασία με την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης και οπλισμένα Bayractar TB2 προσέφεραν, εναέρια κάλυψη, ενώ η επικοινωνία γινόταν μέσα από κυκλώματα του τουρκικού τηλεποινωνιακού δορυφόρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κατάσταση των πολιτών μας παρακολουθούνταν συνεχώς από όλες τις αρμόδιες μονάδες και θεσμούς μας, ιδιαίτερα την Πρεσβεία μας στην Τρίπολη και τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών, σε αποτελεσματικό συντονισμό και συνεργασία, και έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός τους. Ευχαριστούμε τις κυβερνήσεις της Λιβύης και του Κατάρ, ιδιαίτερα όλους τους αρμόδιους θεσμούς μας που συνέβαλαν στη διαδικασία απελευθέρωσης των πολιτών μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τούρκικο ΥΠΕΞ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.