Επτά Τούρκοι πολίτες που είχαν απαχθεί στην Λιβύη πριν δύο χρόνια απελευθερώθηκαν με αστραπιαία επιχείρηση των τουρκικών και καταριανών ειδικών δυνάμεων και υποστήριξη από την ΜΙΤ στην «εχθρική» ανατολική Λιβύη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τους πολίτες μετά την επιστροφή τους στη Τουρκία και τους μετέφερε τις καλύτερες ευχές του.

Στη επιχείρηση συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της SAT και έγινε σε συνεργασία με την φιλότουρκη κυβέρνηση της Τρίπολης. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης και οπλισμένα Bayractar TB2 προσέφεραν, εναέρια κάλυψη, ενώ η επικοινωνία γινόταν μέσα από κυκλώματα του τουρκικού τηλεποινωνιακού δορυφόρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κατάσταση των πολιτών μας παρακολουθούνταν συνεχώς από όλες τις αρμόδιες μονάδες και θεσμούς μας, ιδιαίτερα την Πρεσβεία μας στην Τρίπολη και τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών, σε αποτελεσματικό συντονισμό και συνεργασία, και έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός τους. Ευχαριστούμε τις κυβερνήσεις της Λιβύης και του Κατάρ, ιδιαίτερα όλους τους αρμόδιους θεσμούς μας που συνέβαλαν στη διαδικασία απελευθέρωσης των πολιτών μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τούρκικο ΥΠΕΞ