Κρίση Βερολίνου -Μόσχας: Η Γερμανία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες

Κρίση Βερολίνου -Μόσχας: Η Γερμανία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ ανακοίνωσε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, μετά την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο σήμερα Τετάρτη ότι η Μόσχα έδωσε εντολή το 2019 για την δολοφονία στο Βερολίνο ενός Γεωργιανού πολίτη.

Η Μπέρμποκ δήλωσε ότι η δολοφονία στο πάρκο Tiergarten συνιστά μια σοβαρή παραβίαση του γερμανικού δικαίου και της κυριαρχίας της Γερμανίας και θα επιβαρύνει σοβαρά τις ρωσο-γερμανικές σχέσεις. «Αυτή η δολοφονία κατά παραγγελία του κράτους συνιστά ωμή παραβίαση των κανόνων του γερμανικού δικαίου και της κυριαρχίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», δήλωσε η Μπέρμποκ, η οποία ανέφερε ότι κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στον οποίο και κοινοποίηση την απόφαση για την απέλαση. «Ως εκ τούτου, καλέσαμε τον Ρώσο πρέσβη» δήλωσε η Μπέρμποκ προσθέτοντας ότι «του είπαμε ότι δύο μέλη του προσωπικού της πρεσβείας θα κηρυχθούν persona non grata».

Η απόφαση του Βερολίνου προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Μόσχας, η οποία δήλωσε δια στόματος της εκπρόσωπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την απέλαση των Ρώσων διπλωματών. «Οι μη φιλικές ενέργειες του Βερολίνου δεν θα μείνουν χωρίς την ανάλογη απάντηση. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις επί του θέματος» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Εφετείο του Βερολίνου καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τον 56χρονο Βαντίμ Κράζικοφ για τη δολοφονία το 2019 του Ζελιμχάν Κανγκοσβίλι, Γεωργιανού από την Τσετσενία, στο πάρκο Tiergarten, στο κέντρο του Βερολίνου. Το Δικαστήριο δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η δολοφονία έγινε για λογαριασμό της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB. «Έλαβε κυβερνητική εντολή να σκοτώσει», ανέφερε ο Γερμανός Εισαγγελέας και έκανε λόγο για πολιτικά κίνητρα και «κρατική εντολή δολοφονίας σε γερμανικό έδαφος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.