ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας η λευκή αστυνομικός που σκότωσε Αφροαμερικανό

Μπέρδεψε το όπλο με το τέιζερ

ΗΠΑ: Ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας η λευκή αστυνομικός που σκότωσε Αφροαμερικανό

Ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκρινε δικαστήριο της Μινεσότητα την πρώην αστυνομικό Κίμπερλι Πότερ, η οποία πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό οδηγό αυτοκινήτου επειδή μπέρδεψε το υπηρεσιακό περίστροφό της με το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ).

Οι 12 ένορκοι έκριναν ένοχη την Πότερ για τον θάνατο του 20χρου Ντόντε Ράιτ, τον οποίο πυροβόλησε στο στήθος στο Μπρούκλιν Σέντερ, ένα προάστιο της Μινεάπολης, στις 11 Απριλίου.

Ο θάνατος του Ράιτ πυροδότησε σειρά διαδηλώσεων στη συνοικία αυτή. Συνέπεσε με τη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, τον Μάιο του 2020, γεγονός που στάθηκε αφορμή για τη γιγάντωση του κινήματος Black Lives Matter και την οργάνωση κινητοποιήσεων, σε όλον τον κόσμο, κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πότερ, η οποία κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, όταν κατέθετε πώς συνέβη το περιστατικό, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα σήμερα, καθώς η δικαστής Ρετσίνα Τσου ανακοίνωνε την απόφαση. Η δικαστής διέταξε να κρατηθεί η πρώην αστυνομικός μέχρι την ανακοίνωση της ποινής της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.