Επιχείρηση «Ρεβεγιόν» – Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τα νυχτερινά κέντρα

Συνολικά 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες

Επιχείρηση «Ρεβεγιόν» – Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τα νυχτερινά κέντρα

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη (23/12) ο Θάνος Πλεύρης για την αποφυγή της διασπορά του κορωνοϊού.

Από το πρωί, η αστυνομία έχει ξεκινήσει σαρωτικούς ελέγχους. Πάνω από 10.000 αστυνομικοί βγήκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα.

Οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν διπλή χειρουργική μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας (ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ, διαφορετικά θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Με την κωδική ονομασία «Ρεβεγιόν», κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια της νύχτας επί ποδός και θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια.

Ενδεικτικό είναι ότι τις γιορτινές ημέρες θα συμμετέχουν στα μέτρα 2.500 περισσότεροι αστυνομικοί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Συνολικά 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καθυστερήσει η διάδοση της μετάλλαξης «Όμικρον», καθώς υπάρχουν φόβοι για υπερ-μετάδοση τις γιορτινές ημέρες. Στους δρόμους θα βρίσκονται μικτά κλιμάκια ελέγχων (αστυνομικών, περίπου 300 στελεχών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, δημοτικών αστυνομικών).

Στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων.

Η κορύφωση των ελέγχων θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ, παραμονή των Χριστουγέννων, ανήμερα των Χριστουγέννων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.