ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πιστεύετε ότι σας παρακολουθούν; Πώς να βρείτε αμέσως κρυφές κάμερες ή μικρόφωνα σε ένα δωμάτιο

Πιστεύετε ότι σας παρακολουθούν; Πώς να βρείτε αμέσως κρυφές κάμερες ή μικρόφωνα σε ένα δωμάτιο

Πιστεύετε ότι σας παρακολουθούν; Πώς να βρείτε αμέσως κρυφές κάμερες ή μικρόφωνα σε ένα δωμάτιο

Ίσως έχετε δει πάρα πολλές ταινίες κατασκοπείας της δεκαετίας του ’70, ίσως οι μέρες που ζούμε να σας έχουν κάνει παρανοϊκούς ή ίσως να είστε πεπεισμένοι ότι έχετε εχθρούς. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν πειράζει, όλοι έχουμε δικαίωμα στην μανία καταδίωξης.

Έτσι, αν πιστεύετε ότι κάποιος μπορεί να σας παρακολουθεί, εδώ είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε κρυμμένα μικρόφωνα, κάμερες και άλλα όργανα στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας σας.

Ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία τηλεχειρισμού είναι το λεγόμενο «bug», αυτό που φυτεύουν στις ταινίες στο τηλεφώνο σας. Δεν είναι αστείο, αυτά τα μικρόφωνα GSM μπορούν να αγοραστούν ακόμη και στο eBay και το άτομο που τα ελέγχει χρειάζεται μόνο να καλέσει έναν αριθμό τηλεφώνου για να ακούσει τις συνομιλίες του σε πραγματικό χρόνο.

Ο πρώτος τρόπος για να βρείτε αυτά τα gadget είναι ο πιο προφανής, αλλά και αξιόπιστος: τα μάτια. Ελέγξτε για επιπλέον καλώδια ή κυκλώματα που φαίνονται διαφορετικά από τα άλλα.

Εξετάστε τους ανιχνευτές καπνού και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σας. Οι κρυφές κάμερες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε. Ψάξτε επίσης για αντικείμενα που φαίνονται παράξενα ή μετατοπισμένα από την κανονική τους θέση, ειδικά αν είναι σε κοινή θέα – ακόμη και μια μικρή γυάλινη επιφάνεια μπορεί να περιέχει μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ελέγξτε τις πρίζες στο σπίτι σας, περίεργα καλώδια που δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά. Μια συσκευή κατασκοπείας μπορεί να απαιτεί ρεύμα και μπορεί ακόμη και να έχει εγκατασταθεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Όταν πραγματικά δεν μπορεί να βρεθεί τίποτα, τότε είναι καιρός να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο, το πιο επαγγελματικό, και αυτό είναι να αγοράσουμε έναν ανιχνευτή ραδιοσυχνοτήτων, ένα όργανο που μπορεί να ανιχνεύσει ύποπτες συχνότητες. Αυτοί οι τύποι σαρωτών κυμαίνονται από μια προσιτή τιμή περίπου 100 ευρώ έως πιο εξελιγμένα μοντέλα που μπορεί να ξεπεράσουν τα χίλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελευταία συμβουλή: όταν μιλάτε στο κινητό σας, συνηθίστε να περπατάτε στο σπίτι. Εάν ακούσετε περίεργους ήχους στην στη γραμμή, μπορεί να είναι αποτυχία μεταφοράς δεδομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.